Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Îmbunătăţirea vieţii parentale în RM sau concilierea vieţii personale cu cea profesională

|versiune pentru tipar||
PL / 17 septembrie 2014
Partidul Liberal

În data de 16 septembrie, anul curent, Prim-vicepreşedinta PL, vicepreşedinta Comisiei cultură, educaţie, cercetare, sport şi mass-media din Parlament, Corina Fusu, a participat în calitate de vorbitor la Conferinţa“ Reformarea concediului parental şi politicile de conciliere a vieţii profesionale cu viaţa personală”.

Evenimentul a fost organizat de către Ambasada Suediei, iar participanţii au pus în discuţie şi experienţa suedeză privind reformarea concediului pentru creşterea copilului — în special în ceea ce priveşte faptul că Suedia are în prezent cele mai generoase politici pentru concediul de creştere a copilului în lume.

În cadrul acestui eveniment, Corina Fusu a adus la cunoştinţă despre amendamentele propuse de către deputaţii fracţiunii parlamentare PL la Codul Educaţiei şi Codul Muncii şi sesizarea privind constituţionalitatea mai multor prevederi ale Legii 332 din 23.12.2013, privind îndemnizaţiile pentru incapacitatea temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale. Datorită acestei sesizări nu au fost admise modificări prin Legea 50 din 24.03.2014, care, dacă ar fi fost aprobate, ar fi dus la înrăutăţirea situaţiei materiale a beneficiarilor acestor îndemnizaţii pentru creşterea copilului până la vârsta de trei ani. Deşi reprezentanţii Guvernului au invocat deficienţa Bugetului de Stat, D-na Fusu a ţinut să sublinieze: “Totul se poate face dacă este voinţă, şi dacă s-au găsit milioane pentru achitare exclusivistă a unui agent economic, SRL Glorinal, se pot găsi bani şi pentru concediile taţilor. Trebuie de stabilit corect priorităţile”.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

Seară de suflet pentru românii moldoveni din Torino, Italia Corina Fusu, Prim-vicepreşedintă a PL, a participat la cea de-a doua ediţie a Forumului anual de Dezbateri “Integrarea Europeană a Republicii Moldova”