Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

La Vicenza, Italia, s-a constituit un Club Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 22 septembrie 2014
Partidul Liberal

Duminică, 21 septembrie 2014, a fost constituit Clubul Liberal din oraşul Vicenza, Italia. La eveniment a participat Artur Gutium, Preşedintele Asociaţiei Cluburilor Liberale din Italia, Sergiu Bondari, presedintele Clubului Venezia-Mestre, dar şi foarte mulţi români moldoveni care studiază sau muncesc în Italia.

În deschiderea şedinţei de constituire a clubului liberal, Artur Gutium a menţionat cât de important este ca cei din diasporă şi cei de acasă să-şi unească forţele. “Partidul Liberal trebuie să obţină rezultate mari, care vor duce la realizarea obiectivelor şi aspiraţiilor cetăţenilor noştri, indiferent unde nu s-ar afla. Astfel se vor reîntoarce acasă părinţii, nepoţii, copiii plecaţi peste hotare de ani de zile şi vom construi, doar cu PL, o societate unde libertatea, dreptatea, pacea, bunăstarea sunt valori simţite, trăite, respectate şi promovate de fiecare cetăţean. Anume Clubul Liberal are rolul de a fortifica eforturile şi forţa noastră întru realizarea obiectivelor noastre comune”, a menţionat Artur Gutium.

În calitate de Preşedinte al Clubului Liberal Vicenza, a fost aleasă Aurelia Muntean, iar în funcţia de vicepreşedinţi au fost aleşi: Galina Ianchevici; Anna Mogâldan şi Valentin Cozer.

Preşedinta aleasă a Clubului Liberal Vicenza le-a mulţumit tuturor pentru încrederea şi susţinerea acordată. “Avem certitudinea că Partidul Liberal este unicul partid care acordă o atenţie deosebită cetăţenilor noştri plecaţi peste hotare şi are ca obiectiv realizarea schimbării necesare în republică pentru ca cetăţenii noştri să revină cât mai curând acasă. Viitorul este în mâinile noastre, viitorul fiecăruia dintre noi, al întregii republici, iar noi, cei din diasporă, îl vedem mai bun şi cu adevărat european doar împreună cu PL. Partidului Liberal, pe parcursul anilor, a demonstrat prin fapte concrete că este singurul promotor al valorilor şi spiritului românesc, al identităţii naţionale şi luptă încontinuu pentru libertatea, pacea şi bunăstarea fiecărui cetăţean”, a subliniat Aurelia Muntean.

S-au purtat discuţii deschise despre situaţia social-politică din RM, posibilitatea şi necesitatea participării active a fiecăruia dintre noi în viaţa politică a republicii. Imperativ pentru persoanele din diasporă acum este deschiderea secţiilor de votare, cel puţin în oraşele unde comunităţile românilor moldoveni sunt constituite dintr-un număr de peste 3000 de persoane, precum este şi oraşul italian Vicenza.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a sărbătorit “Ziua Daciei” împreună cu locuitorii din Climăuţii de Jos, Şoldăneşti Liberalii din sect. Centru — campioni la sport în aer liber