Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Liberalii din sect. Centru — campioni la sport în aer liber

|versiune pentru tipar||
PL / 23 septembrie 2014
Partidul Liberal

Sute de liberali s-au adunat sâmbătă, 20 septembrie 2014, la tabăra de odihnă “Cristian O” din localitatea Slobozia Duşcă pentru a participa la competiţiile sportive şi culturale organizate de filiala sectorului Centru, mun. Chişinău, a Partidului Liberal. În calitate de oaspeţi la eveniment au fost invitaţi Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, Roman Sofroni, Preşedintele OT PL sect. Centru, mun. Chişinău, Oleg Poiată, Secretarul OT PL a mun. Chişinău şi Oleg Ogor, Preşedintele OT PL Criuleni, care a fost şi gazda evenimentul.

La deschiderea evenimentului, Roman Sofroni le-a dorit succes cu urarea “să învingă cei mai buni”. Dânsul a mai accentuat că “aceste competiţii sunt un exemplu de implicare, activitate şi performanţă, şi sunt sigur că vor fi legate prietenii durabile. Îmi pare bine că asemenea competiţii se organizează nu doar în capitală, ci şi în altele localităţi. Republica Moldova are nevoie de copii şi tineri sănătoşi, activi, capabili să-şi traseze scopuri pe care să le atingă prin muncă, perseverenţă şi implicare. Vă doresc succese tuturor, pentru că în asemenea competiţii nu există învinşi, există doar câştigători”.

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, prezent la eveniment a mulţumit organizatorilor, accentuând importanţa practicării sportului. Dânsul a menţionat că obiectivul acestor competiţii este promovarea unui mod sănătos de viaţă, a unei “odihne” active, cu emoţii pozitive — “Sigur veţi avea cu toţii de câştigat. Fiţi energici şi curajoşi, faceţi sport şi profitaţi din plin de clipele frumoase şi irepetabile”. Apoi, Preşedintele PL a trecut în revistă situaţia politică din Republica Moldova în pragul campaniei electorale. “Împreună, uniţi, suntem o forţă, o forţă pe care nici Kremlinul nu o poate stăvili. Organizaţia Centru a Partidului, la fel ca şi celelalte Organizaţii Teritoriale ale PL, este una foarte importantă. Ce a făcut Partidul Liberal toată lumea cunoaşte: am readus limba română, desecretizarea arhivelor, decretul cu privire la ocupaţie, am luptat şi contribuit subtanţial la liberalizarea regimului de vize, drumuri bune construite de Ministrul Anatol Şalaru şi multe altele. În această campanie electorală lumea vrea să vadă ce va face Partidul Liberal. De aceea, mesajul PL trebuie să ajungă în fiecare casă din Chişinău şi întreaga republică. Noi vom merge mai departe şi vom spune adevărul pe care ni l-am asumat. Iar la 30 noiembrie PL trebuie să fie primul dintre partidele democratice, astfel, vom îndeplini programul Partidului Liberal pentru cetăţeni, iar Dorin Chirtoacă, devenind Prim-ministru al RM, va schimba în bine viaţa cetăţenilor” — a mai menţionat Mihai Ghimpu.

În competiţie au participat echipe formate din liberali, care au concurat la fotbal, volei, tenis, şah şi dame. Competiţiile sportive au fost arbitrate, iar la sfârşit au primit diplome şi medalii. Buna desfăşurare a evenimentului a fost asigurată de organizatorii Silvia Savca, Ştefan Schidu, Cristina Stânca, în coordonare cu Roman Sofroni, Preşedintele OT PL Centru, mun. Chişinău.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

La Vicenza, Italia, s-a constituit un Club Liberal Conducerea PL a avut o întrevedere cu delegaţia Băncii Mondiale