Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Consiliul Republican al Partidului Liberal s-a convocat în şedinţă

|versiune pentru tipar||
PL / 28 septembrie 2014
Partidul Liberal

Membrii Consiliului Republican al PL s-au convocat astăzi, 28 septembrie 2014, în şedinţă, care a fost prezidată de Preşedintele Partidului, Mihai Ghimpu.

Şedinţa Consiliului Republican şi-a desfăşurat lucrările conform următoarei ordini de zi, adoptată în unanimitate de membrii Consiliului:

În urma discuţiilor şi dezbaterilor, Consiliul Republican al PL a hotărât următoarele:

Cu referinţă la înaintarea listei candidaţilor la funcţia de deputat în Parlament, Mihai Ghimpu a menţionat: “va fi apreciată munca, patriotismul, valorile, conduita, devotamentul, lupta pentru cauză, dar rezultatele şi integritatea sunt în prim plan. PL este incomod multora, dar noi avem o datorie sfântă: să ducem schimbarea până la capăt! Ar fi păcat ca părinţii să lase pe umerii copiilor, nepoţilor, sărăcia, nedreptatea, hoţia şi celelalte nevoi care distrug omul şi familia”.

Valeriu Munteanu, Vicepreşedinte PL, a completat: “consider că unul dintre cele mai importante criterii de selecţie este cel a integrităţii, şi dacă cineva nu corespunde acestui criteriu, este mai bine să nu accepte includerea pe listă, pentru că fiecare candidat va fi verificat”.

Roman Andrieş a prezentat membrilor Consiliului o informaţie cu privire la desemnarea membrilor reprezentanţi în cadrul circumscripţiilor electorale de nivelul I şi II, precum şi a observatorilor, care a fost susţinută de Consiliu.

În legătură cu aceasta, Mihai Ghimpu a enunţat: “Noi avem datoria să salvăm cursul european, dar avem şi datoria să fim principalul actor în cadrul viitoarei guvernări democratice. Şi eu cred că noi avem această posibilitate. Depinde de cum vom lucra noi, mesajul, lista, activitatea Partidului şi a Organizaţiilor, dar contează foarte mult şi onestitatea celor pe care îi delegăm noi în calitate de observatori ş.a.”.

Cristina Boaghi, Secretara Organizaţiei Femeilor Liberale, a prezentat membrilor Consiliului Republican regulamentul Organizaţiei Femeilor Liberale, care a fost susţinut UNANIM de către aceştia.

În continuare, Consiliul Republican a ales membrii Comisiei de Etică şi Disciplină şi membrii Comisiei de Cenzori. Membrii Comisiilor se vor întruni, ulterior, în şedinţă şi vor alege preşedinţii Comisiilor.

O altă chestiune importantă din ordinea de zi se referă la lansarea Partidului Liberal în campania electorală, membrii Consiliului au discutat detalii despre loc, dată, participare ş.a.

De asemenea, membrii Consiliului Republican au mai dezbătut subiecte cu privire la organizare, strategia Partidului în campania electorală etc.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

Inaugurarea monumentelor în memoria victimelor regimului comunist la Vâprova şi Selişte, Orhei La Hânceşti s-a desfăşurat Concursul Republican de Judo în Memoria lui Gheorghe GHIMPU