Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Partidul Liberal cere ajutor Comisiei Europene pentru producătorii autohtoni afectaţi de embargoul rusesc

|versiune pentru tipar||
PL / 23 octombrie 2014
Partidul Liberal

Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, a trimis astăzi, 23 octombrie, o scrisoare Preşedintelui Comisiei Europene, E.S. Jean-Claude Juncker, şi Comisarului pentru Comerţ, E.S. Cecilia Malmstrom, solicitând ajutor pentru producătorii autohtoni.

În scrisoare, Preşedintele PL accentuează că embargoul rusesc la fructe a fost impus în plin sezon de vară, iar producătorii noştri sunt confruntaţi cu riscul compromiterii recoltei de mere, pentru că nu există o capacitate necesară de păstrare, iar fabricile de prelucrare sunt suprasaturate. În aceste condiţii, Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, a solicitat respectuos examinarea posibilităţii revederii condiţiilor de import a merelor moldoveneşti pe pieţele UE, în vederea excluderii “preţului minim la intrare”.

Menţionăm că Uniunea Europeană a scutit merele moldoveneşti de taxele vamale, încurajând astfel pătrunderea acestor produse pe pieţele UE, dar a păstrat “un preţ minim de intrare” (preţ indicativ), la care se aplică TVA.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

Declaraţia Partidului Liberal privind ameninţările lansate de Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federaţiei Ruse, în adresa Republicii Moldova Raport de activitate al Primarului general al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă pentru perioada 2013–2014