Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Întrevederea conducerii PL cu Ambasadorul Qatarului în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 28 octombrie 2014
Partidul Liberal

Mihai GHIMPU, Preşedintele PL, Corina FUSU, Prim-vicepreşedinta PL şi Alina ZOTEA, asistent parlamentar, candidaţi ai Partidului Liberal la funcţia de deputat în Parlament, au avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al statului Qatar în Republica Moldova, Mohamed Ali Al-Maliki.

Mihai Ghimpu a salutat decizia autorităţilor de la Doha de a deschide o reprezentanţă diplomatică a Qatarului la Chişinău şi l-a felicitat pe Mohamed Ali Al-Maliki cu ocazia numirii în funcţia de ambasador în Republica Moldova.

Referindu-se la campania electorală din toamna acestui an, Mihai Ghimpu a menţionat că Partidul liberal este unica formaţiune din Republica Moldova care promovează aderarea la UE, de rând cu aderarea la NATO, în timp ce celelalte partide aplică o politică rezervată faţă de blocul nord-atlantic. PL militează pentru abolirea neutralităţii Republicii Moldova şi aderarea necondiţionată şi neîntârziată la NATO, ca unic scut de apărare a RM de eventuala agresiune a Federaţiei Ruse, situaţie tot mai elocventă, după agresiunea Federaţiei Ruse în Ucraina.

Părţile au discutat despre relaţiile economice, politice şi comerciale dintre Moldova şi Qatar. Despre importanţa investiţiilor venite din partea Qatar-ului pentru economia republicii.

La rândul său, ambasadorul Qatarului, Mohamed Ali Al-Maliki, a urat succes Partidului Liberal în campania electorală şi şi-a exprimat convingerea după alegeri PL va reveni în forţă şi va avea o prezenţă mai mare în Parlament. De asemenea, ambasadorul Qatar-ului a reafirmat dorinţa autorităţilor de la Doha de a impulsiona colaborarea cu Republica Moldova în domeniile de interes reciproc. Excelenţa sa a pledat pentru valorificarea potenţialului de export al Republicii Moldova, în special al sectorului produselor agricole.

Reamintim că acum un an Republica Moldova a deschis o Reprezentanţa diplomatică la Doha, Qatar, şi este prima Ambasadă a Republicii Moldova în Golful Persic.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

Echipa PL din sectorul Centru, Chişinău, susţine copiii din familii social vulnerabile Jose Luis Herrero, Şeful Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, în vizită la Partidul Liberal