Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

S-a stins din viaţă un mare OM, PATRIOT şi APĂRĂTOR al neamului românesc!

|versiune pentru tipar||
PL / 30 octombrie 2014
Partidul Liberal

Îndurerată familie,
Îndoliat popor,

Vestea trecerii la cele veşnice a lui Constantin Tănase, jurnalist de vocaţie, scriitor, publicist, fondator al ziarului TIMPUL, simbol al mişcării de renaştere naţională şi al apărării identităţii sufletului românesc prin cultură şi credinţă în faţa încercărilor vremurilor, a îndurerat inimile tuturor românilor, mai ales ale românilor moldoveni de pretutindeni. Viaţa şi activitatea lui vor rămâne pentru totdeauna legate de Mişcarea de Renaştere şi Eliberare Naţională, precum şi de idealul naţional.

Istoria noastră zbuciumată îl va reţine pe Constantin Tănase ca pe o personalitate legendară a tuturor românilor care l-au iubit şi apreciat, pentru că el a reuşit să educe, prin verva peniţei sale, generaţii care nu îl vor uita niciodată. Aşa cum nu vor fi uitate nici contribuţiile remarcabile aduse la promovarea adevărului istoric, la consolidarea conştiinţei şi solidarităţii naţionale.

Nu vom uita niciodată ce a însemnat Constantin Tănase pentru noi, cei din Republica Moldova, plecarea lui dintre noi este o pierdere pentru toţi românii, un mare gol lăsat în sufletele şi inimile noastre.

În aceste momente grele pentru familie şi pentru toţi cei ce l-au cunoscut şi preţuit, adresez tuturor un cuvânt de mângâiere sufletească şi îi încredinţez de întreaga noastră compasiune.

Rapsozii UNIRII, Ion şi Doina Aldea Teodorovici, s-au stins din viaţă acum 22 de ani, tot la 30 octombrie. Aceeaşi zi… Dumnezeu îi ia alături de El pe cei mai buni dintre noi!

Constantin Tănase va rămâne permanent în memoria vie a neamului nostru!

Dumnezeu să-l odihnească în PACE!

Preşedintele Partidului Liberal,
Mihai Ghimpu

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

PL militează pentru unificarea punctelor vamale cu România, prevedere inclusă în noul Cod vamal, adoptat la 1 noiembrie 2013 La Pistruieni, Teleneşti, a fost inaugurat un monument în memoria victimelor regimului totalitar comunist de ocupaţie