Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

La Sociteni, Ialoveni, a fost inaugurat un monument în memoria victimelor regimului totalitar comunist

|versiune pentru tipar||
PL / 21 noiembrie 2014
Partidul Liberal

Locuitorii satului Sociteni, Ialoveni, vor avea un loc unde să deplângă victimele regimului totalitar comunist. Echipa PL din Sociteni, cu sprijinul OT PL Ialoveni şi conducerii PL, a ridicat în localitatea Sociteni un monument în memoria victimelor regimului comunist de ocupaţie. La inaugurarea monumentului au participat: Anatol Şalaru, Prim-vicepreşedinte al PL şi Vladimir Cernat, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Ialoveni.

Locuitorii s. Sociteni au mulţumit echipei PL pentru că luptă pentru înlăturarea consecinţelor crimelor regimului comunist, acest monument fiind o dovadă în plus că Partidul Liberal este un partid al valorilor, care promovează adevărul istoric şi este dedicat cauzei naţionale.

Prim-vicepreşedintele PL, Anatol Şalaru, a menţionat la ceremonia de inaugurare că datorită acestei iniţiative a Partidului Liberal, în peste 100 de localităţi au fost inaugurate monumente în memoria victimelor regimului totalitar comunist — “Lupta Partidului Liberal pentru afirmarea adevărului istoric, cauza naţională, eliminarea consecinţelor nefaste ale regimului comunist de ocupaţie a dat roade. În sfârşit, după atâţia ani, limba română a fost declarată limba oficială a R. Moldova datorită sesizării depuse la Curtea Constituţională de către deputaţii liberali. Mihai Ghimpu a decretat ziua de 28 iunie — zi a ocupaţiei sovietice, acesta este adevărul şi Partidul Liberal l-a spus ferm şi direct, indiferent de context sau guvernare. Tot el a desecretizat arhivele KGB, iar datorită eforturilor lui Dorin Chirtoacă, în scuarul gării feroviare a fost înălţat un monument reprezentativ pentru victimele deportărilor regimului comunist. În echipa Partidului Liberal sunt oameni patrioţi, oameni care-şi iubesc neamul, care-şi cunosc trecutul şi rădăcinile. Asemenea oameni trebuie să ajungă în fruntea statului, pentru că doar aşa vom scăpa de umilinţă şi probleme! Nu cu trădători, hoţi, corupţi sau mincinoşi, ci cu oameni corecţi, cu demnitate şi patrioţi!”

Anatol Şalaru a atenţionat locuitorii s. Sociteni de importanţa fiecărui vot la 30 noiembrie, îndemnându-i să voteze responsabil — “Nu putem admite revenirea la trecutul tragic. O viaţă mai bună vom avea doar în NATO şi UE! Asumaţi-vă responsabilitatea de a participa la construirea unui viitor în libertate, pace şi bunăstare!”

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

La Şelemet, Cimişlia, liberalii au ridicat un monument în memoria victimelor regimului comunist de ocupaţie La Ustia, Dubăsari, a fost inaugurat un Monument dedicat victimelor regimului totalitar comunist de ocupaţie