Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, a avut întrevedere cu noul Ambasador al SUA în RM, Dnul James D. Pettit

|versiune pentru tipar||
PL / 4 februarie 2015
Partidul Liberal

Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, a avut astăzi, 4 februarie 2015, o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James D. Pettit.

În cadrul întrevederii au fost discutate subiecte ce se referă la necesitatea implementării reformelor în Republica Moldova, funcţionarea instituţiilor democratice, subiecte ce ţin de situaţia politică, dar şi despre procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Totodată, cei doi oficiali au abordat mai multe chestiuni şi probleme cu care se confruntă la momentul actual Republica Moldova.

Printre subiectele sus expuse, Mihai Ghimpu a reiterat disponibilitatea de a relua negocierile cu cele două partide PLDM şi PD, ţinând cont de compromisul la care s-a ajuns în prezenţa celor de la PPE, PES şi ALDE.

“Noi niciodată nu am fost împotriva reluării negocierilor, iar pentru a continua parcursul european, soluţia este alianţa acestor trei partide: PL, PLDM şi PD. Eu pot să le dau tot celorlalte partide, dar nu libertatea şi dreptatea pe care trebuie să o oferim oamenilor. Cauza naţională e mai importantă decât banii, funcţiile, relaţiile. Eu vreau lege şi guvernare pentru oameni. Asta-i lupta sfântă, a mea şi a colegilor mei. Ca să fie un stat de drept şi democratic, Republica Moldova are nevoie de reforme. În primul rând, reforma justiţiei şi descentralizarea puterii. Aceste reforme pot fi făcute doar de un Guvern care are un sprijin politic declarat, iar acest sprijin, în condiţiile actuale îl poate oferi doar o alianţă nu cu comuniştii, dar cu Partidul Liberal. Partid care este garantul acestor reforme necesare pentru parcursul nostru european, altfel Guvernul va fi lipsit de credibilitate şi asta va duce la lipsa investiţiilor” a menţionat Mihai Ghimpu.

La rândul său, Ambasadorul SUA, James D. Pettit, şi-a exprimat îngrijorarea şi interesul faţă de ceea ce se întâmplă pe scena politică. I-a mulţumit Preşedintelui PL şi a asigurat în continuare sprijin Republicii Moldova.

“Vă mulţumesc că aţi găsit timp pentru această întrevedere. Imi pare rău că nu am discutat mai devreme,pentru că discuţia a fost una valoroasă. Am înţeles care sunt scopurile Partidului Liberal, iar idealismul dvs. este doar de apreciat.”, a adăugat James D. Pettit.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, s-a întâlnit cu Ambasadorul Lituaniei, Rimantas Latakas Adunarea Generală a Organizaţiei locale or. Străşeni a Partidului Liberal