Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Consilierul Preşedintelui Consiliului European şi Şeful Delegaţiei UE la Chişinău

|versiune pentru tipar||
PL / 15 aprilie 2015
Partidul Liberal

“Situaţia din Republica Moldova este foarte clară pentru Uniunea Europeană. În orice ţară unde cetăţenii nu au încredere în sistemul judecătoresc, de sănătate de învăţământ, democraţia este foarte firavă”- această afirmaţie aparţine lui Carl Hartzel, consilier principal în Cabinetul Dl. Donald Tusk, Preşedintele Consiliului European, care împreună cu ES. Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, au avut o întrevedere cu Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal.

Întrevederea a avut loc la Sediul Partidului Liberal, iar cei trei oficiali au trecut în revistă principalele probleme cu care se confruntă la moment Republica Moldova. Printre care, situaţia de la cele trei bănci, asumarea de către Guvern a legilor bugetar-fiscale, dar şi despre alegerile locale generale care vor avea loc pe 14 iunie 2015.

Mihai Ghimpu a vorbit despre situaţia social-politica şi a menţionat că cei care guvernează mimează reformele. Noi, liberalii, am vorbit şi am atras atenţia opiniei publice încă din anii 2011–2012 despre faptul că se fură Banca de Economii, despre corupţia din,sistemul sănătatii şi nu numai. şi nu am fost auziţi, a accentuat Mihai Ghimpu.

Carl Hartzel, consilier principal în cabinetul Preşedintelui Consiliului European Donald Tusk, a mulţumit Dlui Mihai Ghimpu pentru mesajul clar pro-european al partidului pe care îl conduce şi a subliniat că Uniunea Europeană înţelege din ce în ce mai bine ceea ce se întâmplă la Chişinău. “Este trist ce se întâmplă în ţara D-stră, însă, din relatările Dvs, totul se rezumă la un singur cuvânt — corupţie. Acest tablou pe care ni-l spuneţi, noi, în cadrul UE, îl înţelegem din ce în ce mai bine.” — a enunţat Carl Hartzel.

Pirkka Tapiola, Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova a subliniat că autorităţile de la Chişinău trebuie să depună eforturi pentru a realiza obiectivele asumate faţă de partenerii europeni şi incluse în Acordul de Asociere — funcţionarea valorilor democratice, urgentarea reformelor, în primul rând în instituţiile de drept, lupta cu corupţia, folosirea corectă a banului public etc.

La final, preşedintele Partidului Liberal a venit cu mesaj către cei doi oficiali europeni, prin care a solicitat sprijin pentru consolidarea democraţiei, a Statului de Drept, impulsionarea reformelor şi a luptei cu corupţia. “Indiferent de situaţia pe care o avem, vă rog să nu încetaţi să ne susţineţi. Ajutorul Uniunii Europene este dat pentru cetăţeni şi pentru viitorul nostru european” — a conchis Mihai Ghimpu

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

Hristos a înviat! Dorin Chirtoacă a avut o întrevedere cu E.S. Ambasadorul SUA la Chişinău, James D. Pettit