Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Dorin Chirtoacă a avut o întrevedere cu E.S. Ambasadorul SUA la Chişinău, James D. Pettit

|versiune pentru tipar||
PL / 17 aprilie 2015
Partidul Liberal

Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedintele PL, Primarul general al municipiului Chişinău, l-a primit, astăzi, la Primărie pe Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, James D. Pettit.

Cei doi oficiali au trecut în revistă bunele relaţii de colaborare între Primăria capitalei şi Ambasada SUA la Chişinău şi partenerii americani din cadrul proiectelor de dezvoltare. În cadrul întrevederii au fost discutate şi aspecte ale situaţiei cu care se confruntă municipiul Chişinău şi Republica Moldova în ansamblu.

Excelenţa Sa, James D. Pettit, a remarcat realizările obţinute de actuala administraţie a capitalei, menţionând că va depune şi în continuare eforturi pentru susţinerea reformelor. De asemenea, oficialul american s-a arătat îngrijorat de problemele şi provocările cu care se confruntă Republica Moldova, menţionând că corupţia este principalul fenomen în calea dezvoltării ţării noastre. “Guvernul SUA va sprijini în permanenţă lupta împotriva acestui flagel”, a mai spus James D. Pettit.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, SUA au susţinut în permanenţă parcursul european şi democratic al Republicii Moldova. “Spre regret, toţi constată cu tristeţe ceea ce se întâmplă în ultimele luni la Chişinău, că partenerii SUA şi UE sunt evitaţi. În realitate oferta de continuare a reformelor şi de dezvoltare a RM a fost respinsă de actuala guvernare”, a subliniat Edilul-şef al capitalei.

Totodată, cei doi oficiali au trecut în revistă bunele relaţii de colaborare dintre administraţia municipală şi autorităţile publice din SUA, precum şi perspectiva aprofundării pe diverse planuri. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, oraşul Chişinău este înfrăţit cu oraşul Sacramento din SUA, iar în scurt timp există posibilitatea de dezvoltare a relaţiilor bilaterale şi cu oraşul Chicago, unul dintre cele mai dezvoltate centre industriale din SUA.

În altă ordine, interlocutorii s-au referit şi la faptul că există aceleaşi viziuni în ceea ce priveşte modul de dezvoltare a unei municipalităţi sau a unui stat, în pofida faptului că necesită a fi adoptate unele reforme drastice care pot fi nepopulare.

Aceasta este prima vizită la Primăria capitalei a noului ambasador al SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, de la preluarea mandatului.

Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Consilierul Preşedintelui Consiliului European şi Şeful Delegaţiei UE la Chişinău Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Merab Antadze, Ambasadorul Georgiei la Chişinău