Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu reprezentanţi de vârf ai USAID

|versiune pentru tipar||
PL / 13 mai 2015
Partidul Liberal

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a avut astăzi, 13 mai 2015, o întrevedere cu echipa USAID, în incinta sediului central al Partidului.

La întrevedere au participat: Jeffrey Meyers, Director Deputat, Democraţie şi Bună Guvernanţă, USAID, Ucraina; Michael Henning, Consilier în Procese Politice pentru Europa şi Eurasia, USAID, Washington şi Stela Leucă, Manager Proiecte, Democraţie şi Bună Guvernare/Alegeri şi Procese Politice, USAID, Moldova.

Principalele subiecte abordate s-au referit la situaţia politică din republică, alegerile generale locale din 14 iunie 2015 şi proiectele USAID pentru Republica Moldova cu scopul de a susţine vectorul european şi a informa cetăţenii despre avantajele integrării în UE.

Echipa USAID s-a interesat despre acţiunile Partidului Liberal, dedicate promovării valorilor europene şi integrării UE, pentru a avea susţinerea cetăţenilor în realizarea acestui obiectiv. Cu referire la aceasta, Mihai Ghimpu a accentuat că este importantă menţinerea la conducerea capitalei a lui Dorin Chirtoacă: “Prioritar este să menţinem capitala, ultima cetate a democraţiei, pentru că doar astfel va apărea posibilitatea de a renaşte lupta pentru vectorul european, libertate, stat de drept! Avem nevoie de reforme serioase, de luptă dură împotriva corupţiei, trebuie să fie întors miliardul, în caz contrar cetăţenii nu vor mai acorda o şansă partidelor pro-europene! De aceea miza este Dorin Chirtoacă — PRIMAR! El nu este compromis, nu este implicat în scheme de corupţie, este tânăr, a făcut multe pentru Chişinău şi doar el le poate face şi pe celelalte care au mai rămas.”

Mihai Ghimpu a subliniat că alegerile generale locale din 14 iunie 2015 sunt foarte importante pentru viitorul republicii, pentru că nu doar vor fi aleşi primarii şi consilierii pentru sate şi oraşe, ci va fi aleasă şi direcţia republicii — spre Est sau spre Vest.

Preşedintele PL a propus o serie de modalităţi prin care USAID ar putea acorda ajutor, printre care: proiecte de informare a cetăţenilor despre avantajele integrării în UE, lucrurile realizate datorită ajutorului acordat de UE (canalizare, apeduct, iluminare, drumuri ş.a.), programe pentru tineri ş.a.

De asemenea, Mihai Ghimpu a accentuat importanţa organizării unor traininguri pentru primari şi consilieri, pentru a fi instruiţi cum să aplice la proiecte de finanţate de UE.

În urma discuţiei, Preşedintele PL şi echipa USAID au convenit să menţină legătura pentru a colabora pe viitor în vederea organizării mai multor acţiuni şi derulării proiectelor menite să ajute R. Moldova şi cetăţenii RM în parcurgerea cu succes a drumului european.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu delegaţia Consiliului Atlantic Deputaţii PL au avut o întrevedere cu echipa Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei