Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Consiliu Republican al PL s-a întrunit în şedinţă

|versiune pentru tipar||
PL / 5 iulie 2015
Partidul Liberal

Membrii Consiliului Republican PL s-au convocat astăzi, 5 iulie 2015, în şedinţă, care a fost prezidată de Preşedintele Partidului, Mihai Ghimpu.

Şedinţa Consiliului Republican şi-a desfăşurat lucrările conform următoarei ordini de zi:

În cadrul şedinţei, Ion Apostol, secretarul general, a informat membrii Consiliului Republican despre activitatea Staff-ului Republican al PL, despre tendinţele şi rezultatele obţinute de fiecare filială în parte, iar cu un raport despre activitatea lor au venit preşedinţii organizaţiilor teritoriale, care au accentuat că partidele care sunt la guvernare au folosit masiv resurse administrate şi au pus în situaţii inegale candidaţii PL. Un alt fenomen cu care s-au confruntat candidaţii PL a fost şantajul celor care sunt la guvernare asupra primarilor PL, pentru a candida din partea lor în detrimentul PL.

Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, a menţionat, că aceste alegeri au fost foarte importante pentru continuarea parcursul european al Republicii Moldova. O parte din cetăţeni au votat candidaţii PL, mă refer în primul rând la cetăţenii din mun. Chişinău, aici oamenii nu pot fi cumpăraţi, anume aceşti oameni au salvat capitala. Sunt singur că la noi în societate sunt oameni pe care nu-i cumperi cu nimic, care sunt devotaţi cauzei naţionale, aceştia sunt alegătorii PL, trebuie să ajungem la ei. Alegerea conştientă a cetăţenilor din mun. Chişinău a lui Dorin Chirtoacă, face din aceasta o victorie a democraţiei, a cursului european, pentru că foarte mult contează cine va fi primar general al capitalei, a concluzionat Preşedintele PL.

Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedintele PL, Primarul ales al mun. Chişinău a mulţumit echipei PL, pentru încrederea şi susţinerea pe care ia acordato în timpul campaniei electorale. Vreau să mulţumesc tuturor colegilor din partid, susţinătorilor, celor care au mers zi şi noapte să convingă locuitorii mun. Chişinău să iasă la vot şi ne aleagă. Munca DVS a dat roade, acesta este un mandat câştigat, nu trecut ca prin urechile acului, ci câştigat! Am avut un vot conştient de susţinere pe baza rezultatelor concrete din ultimii 8 ani şi proiectelor concrete pentru viitor. Acum trebuie să analizăm rezultatele în toate organizaţiilor şi să intervenim acolo unde colegii noştri au nevoie de susţinere, pentru ca lucrurile bune începute din Chişinău să se extindă pe întreaga republică, a accentuat Dorin Chirtoacă.

În cadrul şedinţei, membrii consiliului republican au decis următoarele:

  1. S-a luat act de raportul prezentat de Ion Apostol, Secretarul General PL, privind rezultatele obţinute de PL în urma alegerilor locale generale.
  2. Consiliul Republica deleagă Biroului Politic dreptului de a decide participarea PL la formarea majorităţii parlamentare alături de PLDM şi PD.
  3. Convocarea Conferinţelor Organizaţiilor Teritoriale ale PL începând cu luna septembrie 2015.

La sfârşitul şedinţei, Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a răspuns la întrebările jurnaliştilor despre constituirea unei majorităţi parlamentare.

Sursa: www.pl.md

Conducerea PL aduce dovezi care demonstrează principalele cauze ale formării Alianţei PLDM, PDM şi PCRM Discursul lui Mihai Ghimpu, Preşedintele PL la votarea Guvernului AIE III