Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu: Liberalii nu vor merge într-o alianţă cu comuniştii sau socialiştii

|versiune pentru tipar||
PL / 5 noiembrie 2015 | 
Partidul Liberal

Partidul Liberal nu va merge într-o alianţă cu Partidul Comuniştilor sau Partidul Socialiştilor chiar dacă Partidul Democrat ar avea deja o înţelegere cu aceste două formaţiuni. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat jurnaliştilor că liberalii acceptă o alianţă doar cu democraţii, liberal-democraţii şi deputaţii neafiliaţi din grupul lui Iurie Leancă.

“Noi nu mergem în alianţă cu comuniştii şi socialiştii, iar o alianţă minoritară cum a fost PLDM-PDM nu va avea loc cu noi. Acum ţine de maturitatea politică a celor din PLDM. Dacă ei cred că astfel vor împinge Republica Moldova spre alegeri anticipate şi că vor câştiga, greşesc amarnic”, a spus politicianul adăugând că alegeri nu pot avea loc, deoarece aşa prevede Constituţia, iar în primăvară trebuie ales preşedintele, şi dacă nu se reuşeşte, atunci alegeri anticipate vor fi în toamnă.

“Ce să facem până în toamnă cu un Guvern care nu poate activa deplin? Avem nevoie de Guvern acum, suntem în prag de iarnă, avem deficit bugetar. Speram că ne vine prima tranşă din creditul românesc, dar cât nu avem un Guvern nu vine nici acesta. Colegii de la PLDM trebuie să fie conştienţi de aceasta”, a subliniat Mihai Ghimpu.

Sursa: www.pl.md

Comunicat de presă al Partidului Liberal Partidul Liberal invită PLDM la negocieri şi declară că nu va face niciodată alianţă cu comuniştii