Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presă al Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 12 decembrie 2016
Partidul Liberal

În această seară, Biroul Politic al Partidului Liberal s-a întrunit în şedinţă, la care au participat şi deputaţii şi miniştrii PL.

Unul din subiectele discutate a fost comportamentul nestatutar al Dlui Anatol Şalaru, în raport cu Partidul Liberal din ultimele 3 luni.

Mai mulţi deputaţi şi Preşedinţi ai Organizaţiilor Teritoriale au relatat cu lux de amănunte încercările şi presiunile exercitate de Dnul Anatol Şalaru pentru a destrăma Fracţiunea Partidului Liberal din Parlament şi partidul, unora li s-a propus bani şi diferite favoruri. Au fost abordaţi şi primari ai PL.

Dnul Anatol Şalaru nu a avut curajul să recunoscută acţiunile întreprinse de Dlui, a spus că doar a vorbit cu mai mulţi colegi despre convocarea unui congres extraordinar. Fiind întrebat de ce nu a abordat subiectul la şedinţele biroului politic, acesta s-a eschivat de la un răspuns.

Menţionăm că în toată această perioadă, Dnul Anatol Şalaru în coordonare cu câteva portaluri de ştiri din Republica Moldova şi România a coordonat apariţia mai multor articole sponsorizate în care erau denigrate persoane publice din Partidul Liberal, acţiuni documentate şi probate, inclusiv din mai multe surse.

De asemenea suntem în măsură să confirmăm că Dnul Anatol Şalaru în ultimele 2 luni a avut o strategie de PR comună cu Igor Dodon prin care ultimul era informat sistematic de agenda şi acţiunile PL, strategie care presupunea provocarea de scandaluri artificiale.

Decizia din această seară a Biroului Politic al PL, nu a fost deloc uşoară, este una conforma statutului partidului şi o acţiune de a preveni un nou “aprilie 2013”.

Sursa: www.pl.md

Comunicat de presă al Partidului Liberal 99,9% din membrii Consiliului Republican al PL au votat pentru demiterea lui Şalaru