Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Manifestul Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 26 martie 2017
Partidul Liberal

adoptat de Consiliul Republican al PL întrunit în şedinţă pe data de 26 martie 2017 la Chişinău, în clădirea Sfatului Ţării.

“O viaţă avem români… şi-o cinste!
Deşteptaţi-vă că am dormit destul!”
Mihai Viteazul

AVÎND ÎN VEDERE istoria comună de secole al poporului de pe ambele Maluri ale Prutului şi comuniunea de istorie, limbă şi cultură a Republicii Moldova şi României drept fundament inalienabil al naţiunii române.

AFIRMÂND că fără acceptul populaţiei din Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa, aceste teritorii au fost ocupate prin forţă la 28 iunie 1940 de URSS.

INSISTÂND asupra lichidării consecinţelor pactului Ribbentrop-Molotov din 1939, care a supus terorii naţiunea română, unica naţiune europeană separată până în prezent.

CONŞTIENTIZÂND că situaţia social-economică din Republica Moldova este critică, şi după 25 ani de Independenţă majoritatea cetăţenilor trăiesc la limita sărăciei fără a le putea oferi o perspectivă clară de dezvoltare durabilă economică şi socială cu respectarea tuturor drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

CONSTATÂND o conjunctură regională marcată de agresiuni militare în Republica Moldova, Georgia, Ucraina şi alte state din zonă şi prezenţa armatei Federaţiei Ruse fără acordul acestor state. Toate acestea duc la instabilitate şi insecuritate, care poate afecta direct soarta cetăţenilor Republicii Moldova prin a fi izolaţi de spaţiul valoric naţional şi european şi atraşi din nou în jocurile imperiale ale Rusiei.

RECUNOSCÂND că Republica Moldova — în calitate de stat suveran şi independent este pus în pericol datorită planului de federalizare (trasnistrizare) a republicii, promovat cu insistenţă de marionetele Kremlinului ajunse în funcţie la Chişinău şi anticonstituţional la Tiraspol.

AVÂND ÎN VEDERE că peste un an vom marca Centenarul Unirii de la 1918 şi conştientizând că Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova din 27 august 1991 a fost o primă etapă pe calea reîntregirii naţiunii române,

Consiliul Republican al PL, constată:

Necesitatea stringentă de iniţiere a unei ample campanii de informare şi de colectare de semnături din partea cetăţenilor republicii, care să culmineze cu adoptarea de către Parlament a Actului de Unire a Republicii Moldova cu România într-un singur stat de-a pururi şi pentru totdeauna.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: www.pl.md

Consiliul Republican a aprobat modificări la Statutul şi Programul PL Partidul Liberal consideră recensământul din 2014 ca fiind nul