Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Partidul Liberal părăseşte Coaliţia de guvernare

|versiune pentru tipar||
PL / 26 mai 2017
Partidul Liberal

Partidul Liberal părăseşte Coaliţia de guvernare. Anunţul a fost făcut astăzi de către preşedintele formaţiunii Mihai Ghimpu, în urma şedinţei extraordinare a Consiliului Republican al partidului.

Potrivit preşedintelui PL, Consiliul Republican a susţinut decizia înaintată de Biroul Politic al formaţiunii de a părăsi majoritatea parlamentară. “Am mers peste tot doar pentru a nu admite alegeri anticipate, ca ulterior partidele pro-ruse să nu vină la guvernare, dar din păcate timpul arată că nu am fost apreciaţi nici de cetăţeni, nici de colegii din majoritatea parlamentară. Această coaliţie ne-a costat foarte mult, inclusiv pierderea imaginii politice a mea şi a colegilor mei.

Chipurile se luptă cu corupţia, dar de fapt se luptă cu Partidul Liberal, se luptă pentru a compromite acest partid. Acest partid, care toată viaţa a fost anticomunist, care a luptat pentru dreptate, adevăr, prosperitate. În ianuarie 2016 a lăsat totul la o parte şi numele propriu, şi demnitatea şi onoarea, am fost blamaţi de oameni, care nu ne-au înţeles. Dar am mers în coaliţie pentru a nu avea alegeri anticipate şi pentru a nu permite ca pro-ruşii să conducă republica.

Vrem să trăim liberi, dar nu cineva să ne arate cu degetul când să mâncăm, când să dormim şi când să votăm. Noi nu vrem să murim definitiv. Noi ne-am asumat idealul românesc. Pentru a pune capul acestei nedreptăţi şi ca să putem duce la bun sfârşit acest obiectiv”, a declarat Mihai Ghimpu.

Totodată, Mihai Ghimpu a precizat că reţinerea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, ar fi avut loc fără probe. “Primarul a fost reţinut ieri din cauza că unii oficiali de la primărie ar fi spus că acesta le-ar fi ordonat să semneze contractul, chiar dacă Dorin Chirtoacă nu are nimic cu acest lucru. Dosarul pe acest caz a fost deschis în 2015, dar deciziile se iau anume acum. Ceea ce s-a întâmplat ieri este o decizie politică şi un spectacol. Reţinerea lui Dorin Chirtoacă şi cea a ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, nu are temei juridic”, a specificat Mihai Ghimpu.

Sursa: www.pl.md

Partidul Liberal nu susţine iniţiativa preşedintelui Igor Dodon privind modificarea Constituţiei Roman Boţan solicită explicaţii legate de furnizarea energiei electrice şi neadmiterea finanţării regimului separatist de la Tiraspol