Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Deputaţii PL au revotat, iar Dodon este obligat să promulge acordul de cooperare militară cu România

|versiune pentru tipar||
PL / 9 iunie 2017
Partidul Liberal

Astfel, Parlamentul a revotat astăzi un Protocol de amendare a Acordului dintre Guvernele României şi Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar. Documentul votat anterior de Parlament, a fost respins de preşedintele Igor Dodon.

Protocolul semnat la 1 decembrie 2016 la Bucureşti prevede câteva modificări tehnice ale Acordului interguvernamental din domeniul militar, inclusiv o prevedere expresă că în cazul exerciţiilor militare comune ţara gazdă va asigura cu hrană, în mod gratuit, personalul părţii aflat în vizită.

Dodon a refuzat să promulge proiectul, motivând că Acordul privind cooperarea în domeniul militar este anticonstituţional deoarece ar încălca statutul de neutralitate a Republicii Moldova.

Comisia parlamentară a propus reconfirmarea votului pentru proiect, iar după ce proiectul a fost revotat, Igor Dodon va fi obligat să-l promulge.

Republica Moldova şi România au încheiat Acordul privind cooperarea în domeniul militar la 20 aprilie 2012. Acesta prevede inclusiv posibilitatea organizării unor exerciţii militare comune. Preşedintele pro-rus de la Chişinău Igor Dodon a respins deja în câteva cazuri participarea militarilor moldoveni la exerciţii militare multinaţionale în România.

Sursa: www.pl.md

Roman Boţan solicită explicaţii legate de furnizarea energiei electrice şi neadmiterea finanţării regimului separatist de la Tiraspol 28 iunie 1940 — “Ziua ocupaţiei sovietice”. Liberalii au depus flori la piatra comemorativă din PMAN