Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu, în căutarea miliardului furat: Se adresează din nou guvernatorului BNM, după câteva încercări eşuate

|versiune pentru tipar||
PL / 13 iulie 2017
Partidul Liberal

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a venit cu o nouă solicitare către Banca Naţională a Moldovei. De data aceasta, Preşedintele PL se referă la cauzele crizei financiare, prăbuşirii celor 3 bănci licenţiate dar şi deprecierii monedei naţionale.

Mihai Ghimpu vrea să afle “denumirea băncilor şi sumele transmise Băncii de Economii în luna noiembrie 2014, motivul transferurilor şi unde au ajuns aceşti bani”. De asemenea, Mihai Ghimpu solicită informaţii referitoare la banii restituiţi de către BEM către Banca Naţională a Moldovei, după ce cea din urmă a alocat băncilor falimentare 9.500 de milioane de lei.

Reamintim că anterior, Mihai Ghimpu a solicitat Băncii Naţionale ca lista celor care au beneficiat de credite neperformante de la cele trei bănci să fie făcută publică.

Sursa: www.pl.md

Deportările au fost una din cele mai groaznice genociduri împotriva poporului român Mihai Ghimpu se adresează Procurorului General şi solicită lista persoanelor care au luat credite neperformante de la Banca de Economii