Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Protest la ambasada rusă: Pactul Hitler-Stalin a dus la ruperea copilului — Basarabia de la mama — România

|versiune pentru tipar||
PL / 23 august 2017
Partidul Liberal

Partidul Liberal (PL) a desfăşurat astăzi un flashmob în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse din Republica Moldova în ziua când se “împlinesc 78 ani de la semnarea odiosului pact Molotov-Ribbentrop din 23 august 1939, prin care Hitler şi Stalin îşi împărţeau sferele de influenţă în Europa, sfârtecând România şi rupând Basarabia de la trupul Ţării”.

Ion Apostol, secretarul general al PL, a declarat că, că ziua de azi e o zi neagră în istoria Republicii Moldova şi României.

“Ziua de azi e o zi neagră în istoria poporului roman… În urma acestui pact a fost ruptă Basarabia şi Bucovina de Nord de la ţara-mamă România. Au urmat vele trei valuri de deportări, foametea organizată. În urma acestor evenimente şi-au pierdut viaţa şi au dispărut fără urmă peste 1 milion de cetăţeni ai Basarabiei… iată ce ne-a adus nouă această zi… acest Pact neghiob semnat de doi tirani Hitler şi Stalin”, a declarat Secretarul General al PL Ion Apostol.

Sursa: www.pl.md

Declaraţie de protest a Partidului Liberal, faţă de acţiunile antistatale, românofobe şi penale ale lui Igor Dodon Partidul Liberal sesizează CC pe marginea modificării sistemului electoral