Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Partidul Liberal sesizează CC pe marginea modificării sistemului electoral

|versiune pentru tipar||
PL / 5 septembrie 2017
Partidul Liberal

Deputaţii din fracţiunea Partidului Liberal depun la Curtea Constituţională o sesizare pe marginea modificării sistemului electoral.

“Considerăm că trebuie să fie declarată neconstituţională întreaga lege, pentru că în această lege scrie că o circumscripţie va fi formată dacă va fi un anumit număr de locuitori. Nu acelaşi principiu va fi respectat şi în cazul regiunii din stânga Nistrului şi diaspora. Acest dezechilibru dinamitează prevederile Constituţiei care vizează votul egal”, a declarat liberalul Valeriu Munteanu.

Liberalii mai invocă numărul de semnături pe care trebuie să le prezinte candidaţii independenţi în funcţie de sex — 2000 pentru bărbaţi şi 1000 pentru femei.

“Vrem să fie restabilit echilibrul constituţional care funcţiona până la aprobarea acestei legi”, a mai adăugat Munteanu.

Amintim că Legea cu privire la schimbarea sistemului electoral a fost votată în dimineaţa zilei de 20 iulie 2017 de către 74 de deputaţi din cei 77 prezenţi în sală, votul a fost boicotat de fracţiunea Partidului Liberal.

Sursa: www.pl.md

Protest la ambasada rusă: Pactul Hitler-Stalin a dus la ruperea copilului — Basarabia de la mama — România Consilierii liberali din Consiliul Municipal Chişinău cer anularea deciziei privind organizarea referendumului de revocare a primarului Dorin Chirtoacă