Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Dorin Chirtoacă a comentat decizia CECC de a nu-l înregistra ca participant la Referendum

|versiune pentru tipar||
PL / 19 octombrie 2017
Partidul Liberal

Dorin Chirtoacă a comentat decizia CECC de a nu-l înregistra în calitate de participant la Referendumul privind revocarea sa din funcţia de primar al capitalei. El susţine că decizia este una ilegală şi că oponenţii lui politici vor să-i facă, metaforic vorbind, o “înmormântare fără mort”.

La înmormântare fără “mort”…

Tovarăşii ăştia (PSRM, PCRM, PDM, PPEM şi alţii) se ştie, vor să mă îngroape, ca primar cel puţin. Bun, îngropaţi-mă, dacă puteţi, dar de ce nu luaţi “mortul” la înmormântare?
De ce vă este frică, de unde atâta frică?
Aţi respins participarea mea la referendumul vostru, iată încă un motiv de a sta toţi acasă pe 19 noiembrie, iar la următoarele alegeri parlamentare să vă înmormânteze cetăţenii pe toţi şi la pachet!
Că de nu, atunci o sa îngropaţi voi Republica Moldova definitiv!
Iertaţi-mi umorul negru, dar aşa stau lucrurile.
Vreţi sa bateţi toate recordurile republicilor bananiere?
Totuşi, de ce va temeţi? Ce se va întâmpla dacă o să ies şi o să-mi spun punctul de vedere şi după aia mă închideţi din nou, că doar referendumul nu anulează dosarele nesfârşite, iar justiţia “independentă” este în mâinile voastre? Care “despacito-pererito”, aici miroase a “descreierito”.

Şi voi, stimaţi CEC-işti (parcă sunteţi din CEKA-ul lui Dzerjinski), vorbiţi serios? În art. 1 din Codul Electoral scrie ca negru pe alb, că referendum şi alegeri este acelaşi lucru. La art. 194 scrie că “agitaţia” se face conform art. 47, adică de către, citez: “partide şi alte organizaţii social-politice,…. candidaţi”. Deci candidaţii, adică persoanele fizice sunt menţionate separat. Iar subsemnatul acum este candidat la a fi demis din primar. La fel cum în 2007, 2011 şi 2015 eram candidat la a fi primar. Lucrurile se întâmplă în oglinda şi se aplica prin analogie, aşa spune democraţia şi Convenţia Europeana a Drepturilor Omului etc.

Bravo, ce să zic? Stalin otdihaet!
(nu mă refer la cruzimi, ci la absurditate)
Şi mai departe ce? Să vedem chiar, cât de ridicoli puteţi fi!, a scris Dorin Chirtoacă pe reţelele de socializare.

Sursa: www.pl.md

Disperarea socialiştilor a atins cote maxime. Sunt conştienţi că vor pierde referendumul din Chişinău Partidul Liberal se înregistrează ca participant la Referendum, pentru a îndemna alegătorii să boicoteze plebiscitul