Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Disperarea socialiştilor a atins cote maxime. Sunt conştienţi că vor pierde referendumul din Chişinău

|versiune pentru tipar||
PL / 5 octombrie 2017
Partidul Liberal

Ieşirea socialiştilor de astăzi în conferinţă, demonstrează cât de disperaţi sunt. Aceştia sunt conştienţi că referendumul iniţiat de ei nu va trece şi încearcă de pe acum să se justifice în faţa chişinăuienilor, dând vina pe partidele care au susţinut boicotul anunţat de PL.

Cetăţenii din municipiul Chişinău de mult au înţeles cine sunt socialiştii. Nu mai cred în minciunile lor şi în show-rile organizate de ei. Scopul fracţiunii PSRM din Consiliul Municipal a fost blocarea tuturor proiectelor realizate de Primarul General Dorin Chirtoacă pentru locuitorii municipiului, ocupându-se de lobarea proiectelor business ale firmelor care aparţin anturajului PSRM.

În comparaţie cu “ocupaţiile” socialiştilor, Primarul General Dorin Chirtoacă, a pus suflet în tot ce a făcut pentru mun. Chişinău, începând cu infrastructura (reconstrucţia străzilor, bulevardelor, iluminatul public, modernizarea instituţiilor şcolare, preşcolare şi medicale), modernizarea transportului public (peste 200 troleibuze noi, inclusiv 5 cu baterii), reconstrucţia de la zero a lacului Valea Morilor, a străzii pietonale, sute de locuri de joacă şi fitness în aer liber. Proiectele în derulare în mun. Chişinău, reparaţia capitală a celor şase străzi din Centrul Istoric (Bd. Ştefan cel Mare, str. Vasile Alecsandri, Bd. Negruzzi, str. 31 august 1989, str. Tighina şi str. Alexandru cel Bun), proiectul pentru eficienţă energetică, care prevede termoizolarea tuturor clădirilor din mun. Chişinău, precum şi reconstrucţia staţiei de epurare.

Prin declaraţiile lui Ivan Ceban de astăzi, acesta a demonstrat încă o dată că în această campanie pentru referendum au nevoie ca de aer, de-a se distanţa de Partidul Democrat. Dar nu le va reuşi, pentru că anume socialiştii cu democraţii şi sateliţii lor din CMC au votat pentru stabilirea datei acestui referendum, au mers ca buldozerul peste Codul Electoral, încălcând mai multe prevederi.

Readucem aminte socialiştilor, că primii care au furat sute de milioane din Banca de Economii, este liderul lor de partid — Zinaida Greceanîi, dacă doresc să facă un bine, atunci să-şi roage liderul să întoarcă banii înapoi poporului. O să vedem curajul socialiştilor după ce compania Kroll va publica cel de-al doilea raport şi toţi cetăţenii vor cunoaşte beneficiarii reali ai furtului miliardului, care azi se dau drept mari eroi şi luptători anticorupţie.

Chişinăul nu a avut niciodată de la independenţă până astăzi un primar socialist-comunist ales prin vot, datorită unităţii noastre şi demnităţii cetăţenilor. Suntem convinşi că astfel va fi şi pe data de 19 noiembrie şi în continuare.

Reiterăm, poziţia Partidului Liberal de a boicota acest referendum. Boicot, nu ieşi la vot!.

Sursa: www.pl.md

Partidul Liberal dezaprobă ştirea manipulatoare distribuită de portalul deschide.md Dorin Chirtoacă a comentat decizia CECC de a nu-l înregistra ca participant la Referendum