Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Partidul Liberal, despre schimbările din guvern: Nu vor da nimic, deciziile în continuare vor fi luate la sediul PD

|versiune pentru tipar||
PL / 20 decembrie 2017
Partidul Liberal

Conducerea Partidului Liberal (PL), în cadrul unei conferinţe de presă, şi-a prezentat poziţia cu privire la noua componenţă a Guvernului Republicii Moldova.

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a comunicat despre prioritatea formaţiunii în contextul remanierilor anunţate.

“Ceea ce ţine de componenţa Guvernului, e treaba celor care şi-au asumat la moment actul guvernării, adică — Partidul Democrat. Vreau să vă spun că aceste schimbări nu vor da nimic. Trimiterea sau argumentarea că e un Guvern tehnocrat este o minciună, în care nu cred nici copiii, fiindcă toate deciziile se iau la PD. Când se spune că Republica Moldova are un Guvern tehnocrat, acesta este acelaşi lucru când a fost la guvernare si Partidul Comunist. Nu cred că această schimbare va dura mult, oricum e treaba lor. Noi dorim un singur lucru: ca în Republica Moldova, indiferent cine este la guvernare, prioritate să aibă cetăţenii, dar nu cei din funcţii. Faptul că au fost înlăturaţi cei cu afaceri, aceasta nu înseamnă nimic. Pentru noi — Partidul Liberal, rămâne un scop ca la următoarele alegeri să schimbăm ceea ce au făcut azi cu noul Guvern”, a declarat liderul PL.

Vicepreşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a vorbit despre tehnocraţie, dar şi despre profesionalismul noilor miniştri. “Literatura de specialitate spune că o persoană care poate fi considerată tehnocrată este persoana care nu a fost niciodată în interacţiune cu partidele politice. În ceea ce priveşte diploma domnului Gaburici, ştim foarte exact că în 2015 a existat o ordonanţă de încetare a dosarului penal, pe motiv că infracţiunea s-a produs acum 20 de ani. Aceasta demonstrează că infracţiunea a avut loc, PD-ul cunoaşte acest lucru. Ar trebui în acest sens, cu siguranţă să existe presiune pozitivă din partea societăţii Republicii Moldova, pentru ca această iniţiativă să fie curmată. Nu veţi găsi nicăieri în lume un tehnocrat profesionist fără diplomă”, conchis Munteanu.

Sursa: www.pl.md

Omagiu adus Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României Mai întâi limba română în Constituţie, apoi vectorul european