Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mai întâi limba română în Constituţie, apoi vectorul european

|versiune pentru tipar||
PL / 20 decembrie 2017
Partidul Liberal

Mihai Ghimpu, preşedintele PL a menţionat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că în Parlamentul Republicii Moldova sunt înregistrate două proiecte de modificare a Constituţiei:

Comportamentul volatil şi lăturalnic al deputaţilor fracţiunii PD ce ţine de introducerea limbii române în Constituţie, dar şi nesusţinerea proiectului în comisiile parlamentare de către unii deputaţi ai partidului de guvernământ, ne duce cu gândul că Partidul Democrat nu va vota proiectul de modificare a art. 13 din Constituţie.

În acest sens, Partidul Liberal declară că Proiectul de modificare a Constituţiei, privind introducerea vectorului european de dezvoltare al Republicii Moldova propus de Partidul Democrat va avea susţinerea deputaţilor din fracţiunea Partidului Liberal, numai după ce deputaţii PD vor vota proiectul de modificare a art. 13 din Constituţie — Limba română, întru executarea Hotărârii Curţii Constituţionale din 5 decembrie 2013.

Sursa: www.pl.md

Partidul Liberal, despre schimbările din guvern: Nu vor da nimic, deciziile în continuare vor fi luate la sediul PD Mihai Ghimpu despre sinteza Raportului Kroll 2 prezentată de BNM: O bătaie de joc la adresa cetăţenilor. Vom sesiza FBI şi Departamentul Justiţiei din SUA