Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Partidul Liberal a adus un omagiu Poetului Naţional Mihai Eminescu

|versiune pentru tipar||
PL / 15 ianuarie 2018
Partidul Liberal

“Mihai Eminescu este universal şi azi, este inima şi creierul românilor, este, de fapt, un poet universal. Eminescu a iubit ţara precum se iubeşte femeia şi a luptat pentru unitatea românilor, a scris şi, după cum vedeţi, gândurile şi ideile lui sunt actuale şi astăzi”, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu, după ce a venit, astăzi, împreună cu membrii formaţiunii, şi a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor, la cea de-a 168-a aniversare de la naşterea poetului.

Referindu-se la gestul, deja tradiţional, al preşedintelui Igor Dodon, care vine dis-de-dimineaţă şi depune flori, pe furiş, fără să anunţe presa, Ghimpu a spus că şeful statului face aşa, pentru că umblă cu minciuna în buzunar. “Vedeţi că Dodon şi toţi ceilalţi care consideră că noi vorbim limba moldovenească, uită să spună că şi Eminescu, şi Creangă, şi Negruzzi, şi Stamati şi toţi ceilalţi pe care copiii i-au studiat în şcoală, în perioada sovietică, au fost scriitori care au declarat că sunt români. Şi Eminescu, la fel, este român. Şi de aceea, Dodon vine pe ascuns, pentru că ştie că umblă cu minciuna în buzunar. Nu poţi să spui că vorbim limba moldovenească, atunci când Mihai Eminescu a spus că «suntem români şi punctum»”, a mai adăugat Ghimpu.

Despre activitatea politică a PL pentru anul 2018, liderul liberalilor a spus că prioritatea rămâne Unirea cu România. “Ne aflăm în anul Unirii, anul centenarului şi noi vom face tot ceea ce ne stă în puteri ca să promovăm această idee, lansată încă de Mihai Viteazul, realizată de Alexandru Ioan Cuza, ca să nu mai trăim separaţi, mai ales noi cei care am fost rupţi, în mizerie şi sărăcie. E o muncă grea şi anevoioasă. Multă lume n-o înţelege, dar această se va realiza într-o zi”, s-a arătat convins Mihai Ghimpu.

Sursa: www.pl.md

Valeriu Munteanu cere Ministrului Educaţiei să anuleze diploma de Bacalaureat a lui Chiril Gaburici, obţinută fraudulos