Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă referitor la intenţia Rusiei de a deschide secţii de votare în RM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 28 ianuarie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova isi exprima dezacordul fata de intentia autoritatiilor Federatiei Ruse de a deschide in raioanele de est ale Republicii Moldova a 24 de sectii de votare pentru alegerile prezidentiale ruse din 2 martie.

PLDM considera ca aceasta decizie este un amestec brutal al Rusiei in treburile interne ale statului suveran si independent Republica Moldova. Legislaţia in vigoare a tarii noastre prevede ca secţii de votare ale statelor straine pot fi deschise doar la ambasade sau consulate. Astfel, Federatia Rusa ar putea asigura exercitarea dreptului constitutional al cetatenilor sai, care locuiesc pe teritoriul RM, in cadrul secţiilor de votare, organizate la ambasada şi consulatul rus de la Chişinau.

In acelasi timp, PLDM constata cu ingrijorare ca decizia autoritatilor ruse vine dupa recenta vizita de nivel inalt la Moscova a presedintelui republicii Vladimir Voronin, care ar trebui sa fie garantul suveranitatii si integritatii teritoriale a statului nostru si nu doar “aparator al unitatii pravoslavnice”. PLDM cere sefului statului Vladimir Voronin sa actioneze in conformitate cu Constitutia si sa asigure respectarea suveranitatii si independentei Republicii Moldova.

Serviciul de presa al PLDM
PLDM a fost înregistrat PLDM va contesta poziţia Ministerului Justiţiei