Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM va contesta poziţia Ministerului Justiţiei

|versiune pentru tipar||
PLDM / 29 ianuarie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova este indignat de poziţia Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova privind autenticitatea unor semnături de pe documentele de înregistrare a partidului, exprimată în decizia de înregistrare a PLDM din 25 ianuarie curent. La 23 ianuarie partidului i-a fost remisă o scrisoare semnată de viceministrul Elena Mocanu, în care se invoca existenţa unor dubii vizavi de autenticitatea unor semnături ale membrilor PLDM în listele de membri, precum şi ale unor delegaţi la congresul de constituire. În aceiaşi zi, Ministerului Justiţiei i-a fost prezentată în formă verbală poziţia Partidului Liberal Democrat din Moldova, în care am solicitat autorităţii publice să nu utilizeze dubiile ca şi probe, în condiţiile în care nu a fost prezentat niciun raport privind expertiza grafologică a semnăturilor.

Partidul Liberal Democrat din Moldova va contesta pe căi legale respectiva poziţie a Ministerului Justiţiei exprimată în decizia de înregistrare a formaţiunii şi declară că este gata să pună la dispoziţia opiniei publice toate probele necesare pentru confirmarea autenticităţii semnăturilor din documentele prezentate.

În premieră Ministerul Justiţiei a făcut publică o decizie privind înregistrarea unui partid politic, fapt ce, în opinia noastră, urmăreşte denigrarea Partidului Liberal Democrat din Moldova şi reprezintă o reacţie deplasată a guvernării la acţiunea “Moldova — fără Voronin, Moldova — fără comunişti”, iniţiată de către PLDM.

Serviciul de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova
Comunicat de presă referitor la intenţia Rusiei de a deschide secţii de votare în RM Poziţia PLDM referitoare la necesitatea acţiunilor comune ale opoziţiei pentru asigurarea transparenţei în reglementarea transnistreană