Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Şedinţa Consiliului Politic Naţional al Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 februarie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 16 februarie curent a avut loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al Partidului Liberal Democrat din Moldova. Membrii Consiliului Politic Naţional au decis în unanimitate crearea Comisiei naţionale pentru examinarea cererilor cetăţenilor nedreptăţiţi de regimul comunist 2001–2008. Preşedinte al comisiei a fost ales Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Membrii Consiliului au aprobat acţiunile întreprinse de Biroul Permanent Central, în vederea iniţierii referendumului republican pentru modificarea Constituţiei Republicii Moldova. De asemenea, Consiliul Politic Naţional al Partidului Liberal Democrat din Moldova a aprobat participarea masivă a membrilor partidului în cadrul Adunării cetăţenilor pentru constituirea Grupului de iniţiativă privind desfăşurarea referendumului republican pentru modificarea Constituţiei Republicii Moldova, care va avea loc la 23 februarie 2008, ora 11.00, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet.

În componenţa Consiliului Politic Naţional au fost aleşi noi membri: Elena Frumosu (Criuleni) şi Vasile Plămădeală (Ştefan Vodă). De asemenea, Consiliului Politic Naţional i-a ales în calitate de membri ai Biroului Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova pe Vasile Lupaşcu (Cantemir) şi Nicolae Olaru (Rezina).

Sursa: www.pldm.md

Comunicat de presă cu privire la tentativa de răfuiala politică a regimului comunist cu directorul publicaţiei “Timpul de dimineaţă”, Constantin Tănase Hotărîrea adunării cetăţenilor pentru crearea Grupului de iniţiativă în vederea desfăşurării referendumului republican pentru modificarea Constituţiei Republicii Moldova