Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţie politică cu privire la ilegalităţile comise în adresa PLDM de către coaliţia de guvernămînt PCRM-PPCD

|versiune pentru tipar||
PLDM / 14 aprilie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova îşi exprimă protestul hotărît faţă de ilegalităţile comise de către Procuratură şi Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei în adresa formaţiunii noastre. Campania de teroare politică iniţiată de partidul de guvernămînt şi acoliţii săi din PPCD nu o putem califica altfel decît o reacţie agonică a unui regim dictatorial la acţiunile lansate de Partidul Liberal Democrat: “Moldova fără Voronin, Moldova fără comunişti!” şi iniţierea Referendumului republican pentru modificarea Constituţiei.

Scopul acestei campanii este discreditarea şi, în final, eliminarea de pe scena politică a Partidului Liberal Democrat din Moldova, care este o alternativă reală actualei guvernări. Teama regimului dictatorial faţă de amploarea susţinerii demersurilor PLDM de către cetăţenii Republicii Moldova, precum şi teama de a pierde puterea pe care au uzurpat-o îl împinge spre utilizarea structurilor de forţă ca instrumente în răfuiala cu oponenţii politici.

Menţionăm că, pentru prima dată în Republica Moldova, organele de forţă îndeplinesc pe faţă ordinele unei formaţiuni politice de a anihila un partid politic. În acest context, atenţionăm Procuratura Generală, Serviciul de Informaţii şi Securitate, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei că acţiunile lor sunt ilegale şi cad sub incidenţa Codului Penal. Cerem structurilor de forţă să asigure respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, inclusiv cel la libera asociere, în conformitate cu prevederile constituţionale.

Atenţionăm partidele politice, instituţiile mass-media, corpul diplomatic acreditat la Chişinău, organismele internaţionale şi societatea civilă că într-o ţară membră a Consiliului Europei drepturile cetăţenilor sunt fragrant încălcate, iar puterea nu este dispusă să accepte o confruntare onestă în limitele exerciţiului democratic. Totodată, facem apel la instituţiile nominalizate să ia atitudine fermă faţă de abuzurile şi ilegalităţile comise de regimul comunist.

Declarăm cu toată responsabilitatea că Partidul Liberal Democrat din Moldova nu se va lăsa intimidat şi va întreprinde toate măsurile ce se impun pentru a-şi apăra drepturile.

Consiliul Politic Naţional al PLDM
Sursa: www.pldm.md

PLDM terorizat de Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei Şedinţa Consiliului Politic Naţional al PLDM