Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia PLDM referitoare de Raportul de monitorizare a atacurilor asupra presei, lansat de Uniunea Jurnaliştilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 mai 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova a luat act de proiectul Raportului-rechizitoriu, bazat pe fapte anti-presă, comise de guvernarea comunistă in anii 2001–2008, întocmit de Uniunea Jurnaliştilor. Studiul prezintă factologic atacurile guvernării comuniste împotriva mass-media independente, care au devenit tot mai virulente în 2008, an preelectoral. Dreptul la libera exprimare, pluralismul de opinie, accesul la informaţie obiectivă şi echidistantă sunt încălcate cu premeditare de către regimul comunist, iar instituţiile de presă, care practică jurnalismul bazat pe deontologia profesională, sunt ţinute sub un continuu asediu. Prin războiul declanşat, Guvernarea de la Chişinău caută să elimine instituţiile mass-media independente de orientare democratică, cu impact asupra societăţii, şi să instaureze un regim dictatorial, în care libertatea de exprimare este un tabu.

În aceste condiţii, Partidul Liberal Democrat din Moldova atrage atenţia opiniei publice, a misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, a instituţiilor internaţionale asupra pericolului pe care îl prezintă un regim, care vrea cu orice preţ, inclusiv prin utilizarea organelor de forţă în lupta cu presa, să reducă la tăcere instituţiile de media, ce practică jurnalismul bazat pe deontologia profesională.

Presa liberă este una dintre cele mai valoroase realizări ale democraţiei şi datoria forţelor democratice este să o apere. Partidul Liberal Democrat din Moldova se solidarizează totalmente cu organizaţiile de media independente şi cheamă partidele politice de orientare democratică, societatea civilă, toţi cetăţenii Republicii Moldova să acţioneze în acelaşi mod, pentru a contracara încercările puterii de a suprima presa liberă.

Serviciul de presă al PLDM
Comunicat de presă privind depunerea la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a semnăturilor cetăţenilor în suţinerea Convenţiei privind micul trafic la frontieră Memoriu al Partidului Liberal Democrat din Moldova