Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM organizează acţiuni de susţinere psihologică a sinistraţilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 august 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 15 august, două echipe de psihologi s-au deplasat la Criva şi Drepcăuţi, raionul Briceni, localităţi grav afectate de inundaţiile recente. Sinistraţilor le-a fost acordat sprijin psihologic, absolut necesar în urma pierderilor suferite.

Specialiştii au organizat atît şedinţe în grup cît şi individuale, la care au oferit primul ajutor psihologic în cazuri excepţionale, de stres acut şi traumă, produse în urma calamităţii. Persoanele sinistrate au primit un set de recomandări privind depăşirea stărilor de anxietate, frică şi dezamăgire. De asemenea, au fost discutate probleme de îmbunătăţire a sănătăţii şi calităţii vieţii.

Scopul psihologilor a fost să readucă speranţa şi încrederea în inimile oamenilor. Susţinerea a fost călduros primită de către sinistraţi, ei arătîndu-se interesaţi de continuarea întîlnirilor cu psihologii.

La întîlniri au participat circa 80 de persoane de toate vîrstele.

Consilierea psihologică face parte din şirul multiplelor acţiuni organizate de Partidul Liberal Democrat din Moldova pentru ajutorarea şi reabilitarea persoanelor calamitate.

Serviciul de presă al PLDM
Comunicat de presă al PLDM privind seminarul pentru preşedinţii OT ale PLDM Comunicat de presă al PLDM cu privire la conferinţele organizaţiilor teritoriale ale PLDM