Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Guvernarea sfidează revendicările legitime ale cadrelor didactice

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 septembrie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova constată că guvernarea comunistă continuă politica discriminatorie faţă de sistemul de învăţămînt din Republica Moldova, prin care agravează şi mai mult situaţia cadrelor didactice. Refuzul puterii de a discuta şi de a soluţiona multiplele probleme din învăţămînt, inclusiv cele salariale, demonstrează atitudinea sfidătoare şi arogantă a comuniştilor faţă de cei care, prin educarea noilor generaţii, asigură viitorul acestei ţări. Prin această abordare, guvernul compromite anul de studii şi perpetuează tensiunea în colectivele pedagogice.

Partidul Liberal Democrat din Moldova a atenţionat, în repetate rînduri, Guvernul asupra inadmisibilităţii abordării superficiale a problemelor din sistemul educaţional şi a cerut tranşant satisfacerea cerinţelor legitime ale pedagogilor. Justificarea amînării discuţiilor privind retribuirea muncii cadrelor didactice, prin necesitatea lichidării consecinţelor calamităţilor naturale, este o manifestare de cinism şi o dovadă a lipsei totale de respect faţă de angajaţii din învăţămînt.

Partidul Liberal Democrat din Moldova se solidarizează cu pedagogii şi consideră acţiunile lor de protest pe deplin întemeiate şi legitime. PLDM cere Guvernului să satisfacă integral revendicările cadrelor didactice şi să trateze politica în domeniul învăţămîntului ca pe o prioritate naţională.

Partidul Liberal Democrat din Moldova
PLDM continuă acţiunile de susţinere a sinistraţilor Comunicat de presă PLDM cu privire la iniţiativa legislativă a deputatului Vlad Filat