Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Tineretul Liberal Democrat a pichetat postul public de televiziune “Moldova1”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 septembrie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 17 septembrie, organizaţia de tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova a pichetat sediul Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania “Teleradio-Moldova”, în semn de protest faţă de criteriile de selectare a partidelor de fotbal din Liga Campionilor Europeni, transmise de postul public de televiziune “Moldova1”.

Politica editorială în transmisunea meciurilor televizate denotă pronunţate criterii ideologice de selectare a partidelor şi o lipsă de respect pentru contribuabilii, din banii cărora funcţionează postul public de televiziune. Drept exemplu serveste lipsa din grila de emisie a partidelor cu participarea echipelor “Steaua” Bucureşti şi “CFR” Cluj, care se bucură de popularitate în rîndul telespectatorilor din Republica Moldova.

Tinerii au purtat pancarde cu inscripţiile: “Cerem depolitizarea fotbalului”, “Transmiteţi după criterii obiective”, etc.

Tinerii liberal-democraţi au înaintat administraţiei Companiei “Teleradio-Moldova” o notă de protest, în care a solicitat efectuarea unor sondaje de opinie pentru a identifica partidele de fotbal cu cel mai înalt grad de popularitate şi să stabilească criterii obiective de transmisiune a meciurilor din Liga Campionilor Europeni şi Cupa UEFA.

Serviciul de presă al PLDM
PLDM a atacat Guvernul Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului Declaraţie PLDM privind acţiunile guvernului împotriva producătorilor de struguri şi soluţiile PLDM pentru depăşirea acestei situaţii