Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a atacat Guvernul Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului

|versiune pentru tipar||
PLDM / 16 septembrie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova a depus o cerere împotriva Guvernului Republicii Moldova la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. În baza articolului 3 al Protocolului Adiţional la Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului, PLDM reclamă încălcarea dreptului său la alegeri libere în perspectiva scrutinului parlamentar din 2009. Temeiul cererii îl constituie finanţarea discriminatorie din Bugetul de stat a unităţilor administrativ-teritoriale, guvernate de partidele de opoziţie, şi presiunile constante exercitate asupra acestor autorităţi de către puterea comunistă. PLDM consideră că, astfel, partidul de guvernămînt sancţionează electoratul necomunist şi descurajează opţiunea liberă a cetăţeanului în viitoarele alegeri.

În cererea PLDM este vizat direct preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, care a declanşat campania de intimidare şi discriminare, blocînd economic unităţile administrative conduse de reprezentanţii opoziţiei. Acţiunile lui Voronin şi ale Guvernului reprezintă o sfidare a drepturilor politice ale cetăţenilor, o încălcare gravă a Constituţiei şi sunt incompatibile cu conceptul de alegeri libere, garantat de către Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului.

Serviciul de presă al PLDM
Juristul Vitalie Nagacevschi a devenit membru al PLDM Tineretul Liberal Democrat a pichetat postul public de televiziune “Moldova1”