Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM cu privire la Memoriul PLDM pentru urgentarea semnării Convenţiei privind micul trafic la frontieră

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 octombrie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova a depus astăzi, 1 octombrie 2008, la Delegaţia Comisiei Europene la Chişinău, un Memoriu adresat Parlamentului European şi Comisiei Europene, prin care solicită intervenţia înaltelor foruri europene pentru a asigura semnarea Convenţiei privind micul trafic la frontieră. Acest recurs direct la instituţiile europene se înscrie în şirul acţiunilor PLDM în favoarea liberei circulaţii a cetăţenilor moldoveni în zona de frontieră a Uniunii Europene.

PLDM îşi exprimă încrederea că implicarea Parlamentului European şi a Comisiei Europene va contribui la deblocarea situaţiei create, determinînd semnarea Convenţiei privind micul trafic la frontieră, în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova.

În scopul informării cetăţenilor din zona de frontieră despre prevederile şi facilităţile pe care le oferă Convenţia privind micul trafic la frontieră, PLDM a organizat pe 11 mai curent, întruniri ale cetăţenilor în 13 raioane din zona de frontieră, la care au participat peste 5000 de oameni. La 25 mai 2008, PLDM a organizat la Chişinău o întrunire amplă în sprijinul Convenţiei, la care au participat peste şapte mii de cetăţeni. La 15 iunie, PLDM a organizat întruniri ale cetăţenilor în 30 de localităţi de frontieră, la care au participat circa 5000 de persoane.

PLDM a adresat un apel autorităţilor locale pentru ca acestea să sprijine prin decizii speciale semnarea Convenţiei. La apelul PLDM, zece consilii raionale şi Consiliul Municipal Chişinău, reprezentînd împreună 1 691 000 de cetăţeni, au cerut Guvernului să semneze Convenţia. În perioada 21 iulie — 20 septembrie curent, PLDM a organizat 86 de întîlniri cu cetăţenii în zona de frontieră şi a distribuit 200 000 de pliante cu informaţii despre prevederile Convenţiei şi avantajele oferite de aceasta rezidenţilor din zona respectivă.

Pe parcursul campaniei de informare au fost colectate 16541 de semnături în favoarea Convenţiei, care împreună cu rezoluţiile întrunirilor cetăţenilor şi deciziile consiliilor municipale, raionale, orăşeneşti, comunale şi săteşti au fost depuse la Guvern.

PLDM declară şi cu acest prilej că va continua să apere dreptul cetăţenilor la libera circulaţie şi va organiza acţiuni publice în favoarea Convenţiei pînă la semnarea acestui document comunitar.

Serviciul de presă al PLDM
Memoriu al PLDM pentru semnarea Convenţiei privind micul trafic la frontieră Comunicat de presă al PLDM cu privire la omagierea profesorilor pensionari din municipiul Chişinău