Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă cu privire la tentativa de a discredita procesul de monitorizare a alegerilor parlamentare din 2009

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 octombrie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova a luat act de iniţiativa PD de organizare a unui Consiliu de supraveghere a situaţiei politice interne, dar şi de atacurile gratuite în adresa formaţiunii noastre.

PLDM consideră că situaţia politică este de asemenea natură, încît monitorizarea procesului pre-electoral şi electoral poate fi făcută eficient doar de către partidele care se află în opoziţie clară faţă de guvernarea comunistă. Autorii iniţiativei, prin toate acţiunile şi poziţiile lor, au demonstrat că sunt un partid afiliat puterii, lucru confirmat şi de Preşedintele Voronin. Însuşi faptul că iniţiativa a fost susţinută de către comunişti şi aliaţii lor demonstrează justeţea poziţiei liberal-democraţilor, care resping un asemenea format al monitorizării. Pentru a avea calitatea morală de luptător cu frauda electorală, ce poate veni doar din zona puterii, trebuie să demonstrezi o poziţie principială în raport cu toate încălcările pe care le comite guvernarea comunistă pe parcursul ultimilor ani. Or, reprezentanţii acestui partid în instituţiile publice au facut întotdeauna jocul puterii şi au contribuit direct la uzurparea ei de către comunişti. În consiliile raionale Cimişlia, Căuşeni, Teleneşti, Nisporeni ş.a. reprezentanţii acestei formaţiuni au votat, alături de comunişti, pentru destrămarea majorităţilor democratice şi pentru demiterea funcţionarilor din partea acestor fracţiuni. Prin comportamentul său, acest partid demonstrează oportunism şi lipsă totală de principii.

În aceste condiţii, Partidul Liberal Democrat din Moldova este convins că procesul electoral nu poate fi monitorizat echidistant de către comunişti şi aliaţii lor. Constatăm că triumviratul puterii are alte scopuri decît desfăşurarea unor alegeri libere şi corecte. Considerăm că doar partidele care se află în opoziţie directă faţă de comunişti pot efectua o monitorizare eficientă a procesului electoral, iar societatea civilă trebuie stimulată să contribuie direct la desfăşurarea unor alegeri libere şi corecte.

Calificăm învinuirile gratuite aduse PLDM ca pe un gest disperat al unui partid ce şi-a pierdut definitiv încrederea cetăţenilor şi încearcă să iasă în evidenţă prin iniţiative ce nu au nimic în comun cu adevărata democraţie.

Sursa: www.pldm.md

Comunicat de presă al PLDM cu privire la omagierea profesorilor pensionari din municipiul Chişinău Declaraţia aleşilor locali pe listele PL din Consiliul or. Codru, mun. Chişinău, privind aderarea la PLDM