Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia aleşilor locali pe listele PL din Consiliul or. Codru, mun. Chişinău, privind aderarea la PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 octombrie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Republica Moldova se află într-o situaţie politică complicată. În opinia noastră, clasa politică poate depăşi această situaţie doar manifestînd responsabilitate faţă de exerciţiul politic, punînd interesul societăţii mai presus decît cel de partid.

Momentul 2009 este unul crucial pentru Republica Moldova. Degradarea situaţiei politice, economice şi sociale este rezultatul nu doar al celor 7 ani de guvernare comunistă. O bună parte din responsabilitatea pentru dezastrul în care ne-am pomenit revine şi partidelor de opoziţie, care nu au ştiut să identifice soluţii pentru a se opune regimului comunist şi, printr-un efort conjugat, a-l forţa să menţină actul de guvernare într-un cadru legal.

Din păcate, o bună parte a partidelor, care se declară în opoziţie cu actualul regim, nu au ştiut să depăşească orgoliile, ambiţiile proprii şi interesele înguste de partid şi de grup

Noi considerăm că, în acest moment crucial pentru ţara noastră, doar cu eforturi comune este posibilă o victorie a forţelor democratice în alegerile parlamentare din 2009. Numai prin unificarea eforturilor opoziţiei democratice vom putea oferi societăţii soluţii realiste de depăşire a obscurantismului comunist.

Noi, aleşii locali PL din or. Codru, mun. Chişinău, analizînd situaţia creată, am luat decizia de a ne retrage din formaţiune şi de a adera la Partidul Liberal Democrat din Moldova. Decizia reprezintă expresia dorinţei noastre de a contribui la unificarea forţelor democratice în jurul formaţiunii care a demonstrat în egală măsură capacitatea de a face o opoziţie redutabilă actualului regim, dar şi de a oferi soluţii viabile pentru a depăşi sărăcia şi mizeria în care se zbat cetăţenii Republicii Moldova.

Comunicat de presă cu privire la tentativa de a discredita procesul de monitorizare a alegerilor parlamentare din 2009 Declaraţia unui grup de aleşi locali din raionul Cantemir, membri ai PLDM, cu privire la învinuirile aduse de Mihai Ghimpu