Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia unui grup de aleşi locali din raionul Cantemir, membri ai PLDM, cu privire la învinuirile aduse de Mihai Ghimpu

|versiune pentru tipar||
PLDM / 8 octombrie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Noi, aleşii locali din raionul Cantemir, membri ai PLDM, care am candidat pe listele Partidului Liberal, am luat act cu stupoare de declaraţia liderului liberal, Mihai Ghimpu, făcută la postul de televiziune ProTV, în cadrul emisiunii “În profunzime”, pe data de 6 octombrie curent.

Într-o manieră agresivă şi iresponsabilă, ce îl caracterizează, acest personaj a anunţat public că noi am fost cumpăraţi de PLDM. Afirmaţiile sunt extrem de grave, aduc prejudicii imaginii noastre şi ne lezează onoarea şi demnitatea.

Declarăm că decizia de a părăsi Partidul Liberal a fost cauzată de atitudinea intolerantă şi necolegială a domnului Ghimpu, de lipsa unei strategii clare de activitate politică şi de incapacitatea acestuia de a constitui o echipă competitivă.

Am aderat la PLDM, un partid funcţional atît la nivel naţional cît şi local, avînd certitudinea că această formaţiune este capabilă să se organizeze şi să activeze pentru a contribui decisiv la debarcarea comuniştilor, nu prin sloganuri sterile, ci prin acţiuni concrete, şi poate să asigure o guvernare democratică şi eficientă.

Ţinînd cont de caracterul public al insinuărilor lui Ghimpu, cerem dezminţirea afirmaţiilor calomnioase. În caz contrar, ne vedem nevoiţi să acţionăm conform prevederilor legale ce reglementează aceste situaţii.

Declaraţia aleşilor locali pe listele PL din Consiliul or. Codru, mun. Chişinău, privind aderarea la PLDM Comunicat de presă al PLDM privind Adunarea de constituire a Asociaţiei Medicilor şi Farmaciştilor Liberal Democraţi