Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM cu privire la organizarea de către PLDM a unei acţiuni publice în sprijinul respectării drepturilor omului, libertăţii presei, liberei exprimări şi informării corecte şi obiective a cetăţenilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 noiembrie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova va organiza duminică, 9 noiembrie 2008, o acţiune publică, la nivel national, în sprijinul respectării drepturilor omului, libertăţii presei, liberei exprimări şi a informării corecte şi obiective a cetăţenilor de către instituţiile media. Acţiunea va începe la ora 11.00 şi se va desfăşura simultan în toate centrele raionale şi municipiile Chişinău şi Bălţi.

Acţiunea se va constitui într-un act de solidarizare cu jurnaliştii şi instituţiile media, intimidate şi persecutate de regim; cu postul de televiziune PRO TV Chişinău, supus unui atac fără precedent din partea guvernanţilor, prin intermediul instrumentelor lor docile.

Prin această acţiune, PLDM doreşte să atragă încă o dată atenţia opiniei publice interne şi internaţionale asupra faptului că în Republica Moldova libertatea de exprimare, accesul liber la informaţie corectă şi obiectivă este limitat, iar pluralismul şi independenţa mass-media sunt încălcate grav şi în mod sistematic. IPNA Compania “Teleradio-Moldova” continuă să fie un organ de propagandă comunistă, iar Consiliul Coordonator al Audiovizualului, prin repartizarea frecvenţelor pe criterii politice, asigură monopolizarea presei electronice de către comunişti şi acoliţii lor. Eliminarea de pe piaţa mediatică a postului TVR1, atacurile asupra postului de televiziune PRO TV Chişinău, hărţuirea sistematică a postului de radio “Vocea Basarabiei”, a ziarelor “Timpul”, “Jurnal de Chişinău”, “Ziarul de Gardă”, a presei locale, a forumiştilor, acapararea posturilor Euro TV şi Antena “C” reprezintă o îngrădire a dreptului la libera exprimare şi o încercare de a-i lipsi pe cetăţeni de informare corectă şi obiectivă în preajma alegerilor parlamentare. Persecutarea presei libere în Republica Moldova a fost constatată în rapoartele Comisiei Europene şi de către ambasadorii ţărilor UE acreditaţi la Chişinău.

PLDM atrage atenţia opiniei publice că practicile totalitare de strangulare a presei libere sunt incompatibile cu statul de drept şi vor compromite definitiv procesul de integrare europeană a ţării noastre.

Serviciul de presă al PLDM
Comunicat de presă al PLDM cu privire la nerespectarea principiilor autonomiei locale şi stoparea proceselor de descentralizare Comunicat de presă al PLDM privind desfăşurarea acţiunii publice în sprijinul libertăţii mass-media