Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM condamnă încercările lui Iurie Roşca de a intimida jurnaliştii

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 decembrie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova constată că, în ultimul timp, campania de intimidare a presei libere i-a amploare. Intensificarea atacurilor împotriva postului de televiziune PRO TV Chişinău, intimidarea şi ofensarea jurnaliştilor acestui post fac parte din scenariul coaliţiei roş-oranj de a anihila şi a reduce la tăcere presa liberă. Prin ameninţările la adresa reprezentanţilor mass-media, vicepreşedintele Parlamentului, Iuire Roşca, a comis un delict grav, a adus atingere demnităţii jurnaliştilor, care se aflau în exerciţiul funcţiunii, şi a prejudiciat enorm forul legislativ al Republicii Moldova.

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă acţiunile amorale ale lui Roşca şi cere organelor abilitate să se autosesizeze pentru a investiga acest caz.

PLDM face apel către partidele de orientare democratică, societatea civilă să-şi conjuge eforturile pentru a contracara ofensiva coaliţiei comunist-pepecediste împotriva libertăţii presei şi a dreptului la libera exprimare.

Comunicat de presă al PLDM cu privire la depunerea la Misiunea OSCE din Chişinău a Apelului partidelor politice din Republica Moldova către participanţii la reuniunea Consiliului Ministerial OSCE de la Helsinki La Ştefan Vodă a fost constituită Organizaţia de Tineret a PLDM