Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Tinerii liberal democraţi sunt pro PRO TV

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 decembrie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova a pichetat azi, 12 decembrie, Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

Prin această acţiune, tineretul liberal democrat a protestat faţă de tentativa CCA de eliminare de pe piata mediatica a postului de televiziune PRO TV Chişinău, una din puţinele surse corecte si obiective de informare.

Tinerii liberal democrati au purtat pancarde cu inscripţiile: “Pro — PRO TV”, “Presă Liberă — Democraţie în Moldova”, “CCA — Consiliul Comunist al Audiovizualului”, “Moldova fără Voroşca”, “Presă liberă — oameni liberi”. Manifestanţii au scandat lozincile: “Vrem ProTV”, “Jos cenzura”, “CCA îngenuncheat, ProTV e atacat”.

“Considerăm că motivele care au fost invocate de CCA sunt irelevante, iar ceea ce se întîmplă astăzi cu mijloacele de informare în masă este deosebit de grav. Refuzul CCA de a prelungi de drept licenţa de emisie pentru PRO TV Chişinău este parte a încercărilor guvernării roş-oranj de a monopoliza piaţa mediatică şi a lipsi cetăţenii de pluralismul de opinii în preajma campaniei electorale”, a declarat George Mocanu, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PLDM.

Pichetarea CCA se înscrie în şirul de acţiuni ale Partidului Liberal Democrat din Moldova în sprijinul presei independente, libertăţii de exprimare şi dreptului cetăţenilor la informare.

Serviciul de presă al PLDM
Declaraţia PLDM cu privire la necesitatea coordonării acţiunilor partidelor de opoziţie împotriva ofensivei comuniste asupra democraţiei, drepturilor omului şi presei libere Discursul deputatului Vlad Filat, Preşedintele PLDM, rostit în şedinţa în plen a Parlamentului