Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM l-a omagiat pe Mihai Eminescu

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 ianuarie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 15 ianuarie 2009, Partidul Liberal Democrat din Moldova a adus un omagiu marelui poet naţional, Mihai Eminescu, de la naşterea căruia s-au împlinit 159 de ani. Preşedintele PLDM, Vlad Filat, alături de vicepreşedinţi şi membri ai Biroului Politic Central al partidului a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu, de pe Aleea Clasicilor din capitală.

În mesajul adresat publicului venit să-l cinstească pe Luceafărul poeziei române, Vlad Filat a menţionat că astăzi, la 159 de ani de la naştere, Mihai Eminescu este mai prezent ca oricînd în inimile noastre. Se schimbă timpuri, regimuri, generaţii, dar Eminescu va rămîne mereu o constantă pentru noi, o emblemă a spiritualităţii naţionale.

Liderul liberal democrat a regretat faptul că, pînă acum, Mihai Eminescu nu are la Chişinău un monument pe măsura geniului său şi a operei sale nemuritoare.

O acţiune inedită cu genericul “Cunoaşte-l pe Eminescu” a întreprins Organizaţia de Tineret a PLDM. Tinerii liberal democraţi au distribuit în Grădina Publică “Ştefan cel Mare”, dar şi tuturor trecătorilor din centrul Chişinăului peste 2000 de răvaşe cu 20 dintre cele mai cunoscute poezii scrise de Mihai Eminescu. Între acestea: “De ce nu-mi vii?”, “Criticilor mei”, “Atît de fragedă”, “Doina”, “Mai am un singur dor”, “La steaua”, “O, mamă…”, ş.a. Prin această acţiune, tinerii liberal democraţi şi-au propus să propage opera eminesciană. Asemenea activităţi de popularizare a operei scriitorilor români, vor mai fi organizate pe parcursul acestui an.

Serviciul de presă al PLDM
Comunicat de presă al PLDM cu privire la depunerea amendamentelor la proiectul Concepţiei privind reflectarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare de către instituţiile audiovizualului din Republica Moldova Comunicat de presă al PLDM cu privire la întrevederea Preşedintelui PLDM, Vlad Filat, cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova