Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM cu privire la întrevederea Preşedintelui PLDM, Vlad Filat, cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 ianuarie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 15 ianuarie 2009, Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, dl. Asif J. Chaudhry, la solicitarea acestuia.

În cadrul întrevederii au fost puse în discuţie subiecte privind starea democraţiei, respectarea drepturilor omului, libertatea presei, situaţia din raioanele de est ale Republicii Moldova, precum şi alte probleme stringente cu care se confruntă ţara noastră.

Un subiect aparte al discuţiilor l-a constituit situaţia legată de apropiatul scrutin parlamentar. Vlad Filat şi-a arătat îngrijorarea faţă de deteriorarea climatului politic din ţara noastră, ceea ce crează posibilităţi de fraudare a alegerilor. Interlocutorii au căzut de comun acord că un scrutin democratic şi transparent va reflecta voinţa cetăţenilor şi va contribui la accelerarea transformărilor pozitive din ţara noastră.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a mulţumit diplomatului american pentru sprijinul permanent acordat de ţara sa proceselor de democratizare şi reforme şi pentru asistenţa considerabilă oferită de SUA Republicii Moldova. Vlad Filat şi Asif J. Chaudhry şi-au exprimat convingerea că relaţiile moldo-americane vor cunoaşte o dezvoltare continuă în beneficiul statelor şi popoarelor noastre.

Serviciul de presă al PLDM
PLDM l-a omagiat pe Mihai Eminescu Declaraţia PLDM cu pivire la implicarea ilegală a instituţiilor statului în procesul politic din Republica Moldova