Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia PLDM cu pivire la implicarea ilegală a instituţiilor statului în procesul politic din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 16 ianuarie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova a atenţionat, în repetate rînduri, opinia publică asupra fenomenului grav de implicare ilegală a instituţiilor statului, în special, a organelor de forţă, în procesul politic din Republica Moldova.

Organele Procuraturii, Ministerul Justiţiei, Ministerul de Interne, CCCEC, SIS hărţuiesc permanent partidele politice de opoziţie şi intimidează membrii lor, întocmesc dosare penale politice la comandă, stimulînd deposedări şi exproprieri, încalcă brutal drepturile fundamentale ale omului şi libertatea presei.

Acest fenomen căpătă amploare pe măsura apropierii alegerilor parlamentare. În ultimile zile, structurile de forţă ale statului au lansat noi scenarii murdare, cu implicarea ilegală a înalţilor demnitari de stat, pe care le mediatizează pe larg în toate organele de presă controlate de putere, inclusiv în cele publice. Defăimarea liderilor partidelor de opoziţie, inducerea stării de panică şi psihoză în societate au ca scop fraudarea apropiatelor alegeri parlamentare.

Partidul Liberal Democrat din Moldova atenţionează persoanele oficiale implicate direct în fabricarea şi mediatizarea unor asemenea scenarii asupra consecinţelor juridice, dar şi morale ale acţiunilor lor şi a responsabilităţilor ce le revin pentru încălcarea prezumţiei nevinovăţiei, dreptului la libertate şi siguranţă, la libertatea de asociere, a dreptului de a alege şi de a fi ales. Cerem Procuraturii Generale, Ministerului Justiţiei, Ministerului de Interne, CCCEC şi SIS să-şi exercite atribuţiile în strictă conformitate cu legile şi Constituţia ţării.

PLDM îndeamnă cetăţenii Republicii Moldova să privească cu luciditate şi discernămînt aceste scamatorii electorale orchestrate de putere şi să nu se lase manipulaţi şi intimidaţi de maşinăria propagandei comuniste.

PLDM solicită repetat organismelor şi instituţiilor internaţionale, misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova să ia act şi să intervină pentru a determina puterea de la Chişinău să se abţină de la comiterea ilegalităţilor şi să nu admită implicarea structurilor de forţă în procesul politic.

Sursa: www.pldm.md

Comunicat de presă al PLDM cu privire la întrevederea Preşedintelui PLDM, Vlad Filat, cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova Ne-a părăsit Victor Ciutac