Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM cu privire la interpelarea deputatului, Vlad Filat, Preşedintele PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 ianuarie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 27 ianuarie 2009, deputatul în Parlament, Vlad Filat, Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, a adresat o interpelare ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Stratan, prin care solicită o informaţie despre mersul şi etapa la care se află negocierile moldo-române în problema semnării Acordului privind micul trafic la frontieră.

Liderul PLDM reaminteşte pe această cale că Acordul are o importanţă deosebită pentru cetăţenii Republicii Moldova, dat fiind faptul că ar permite cel puţin unui milion de oameni să călătorească liber pe o rază de pînă la 50 km pe teritoriul României, să menţină relaţiile de prietenie şi rudenie, dar şi de afaceri cu locuitorii de pe malul stîng al rîului Prut.

“De aceea, în calitatea mea de deputat, aflat în serviciul poporului, şi care are mandat de a vorbi din numele a zeci de mii de cetăţeni (dispun de semnăturile cetăţenilor care pledează pentru semnarea neîntîrziată a acestui Acord), cer să mi se pună la dispoziţie atît un dosar privind acţiunile întreprinse pînă în prezent în această direcţie de ministerul pe care-l conduceţi, cît şi un plan de acţiuni (intenţii) pentru viitorul apropiat”, se mai spune în interpelarea înaintată de Vlad Filat.

PLDM a promovat constant necesitatea semnării cît mai urgente a Acordului privind micul trafic la frontieră. În acest sens au fost organizate întruniri ale cetăţenilor în zeci de localităţi ale ţării, adunate peste 220 de mii de semnături, care împreună cu zeci de decizii ale organelor administraţiei publice locale au fost depuse la Guvern.

Serviciul de presă al PLDM
Comunicat de presă al PLDM cu privire la întrunirea cetăţenilor pentru urgentarea deschiderii punctului vamal Lipcani-Rădăuţi Prut Comunicat de presă al PLDM cu privire la aderarea lui Iurie Leancă la PLDM