Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM cu privire la acţiunile MAI de intimidare a postului Albasat TV

|versiune pentru tipar||
PLDM / 6 martie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Ilegalităţile comise de către instituţiile de forţă faţă de postul de televiziune Albasat TV din Nisporeni continuă. La 5 martie curent, un nou grup de şase poliţişti a descins la sediul televiziunii pentru a efectua o nouă investigaţie inopinată. Doar prezenţa la sediul instituţiei a reprezentanţiilor altor 14 studiouri de televiziune din Republica Moldova i-a determinat pe poliţişti să se retragă. Şi de această dată, angajaţii MAI nu au avut asupra lor documente ce le-ar fi justificat acţiunile.

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă acţiunile colaboratorilor Ministerului Afacerilor Interne îndreptate spre suprimarea dreptului la libertatea de expresie şi le califică drept abuzive şi degradante.

PLDM atrage atenţia opiniei publice că regimul comunist utiluzează toate mijloacele de care dispune pentru a intimida şi reduce la tăcere presa liberă în plină campanie electorală. Aceste acţiuni au un singur scop — fraudarea alegerilor parlamentare din 5 aprilie.

PLDM solicită Comisiei Electorale Centrale să se autosesizeze şi să intervină pentru a nu permite hărţuirea mijloacelor de informare în masă în timpul campaniei electorale.

Serviciul de presă al PLDM
Declaraţia PLDM cu privire la o nouă tentativă a guvernării de a submina procesul de reglementare transnistreană Tineretul liberal democrat a spus adio parlamentului roş-oranj