Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Tineretul liberal democrat a spus adio parlamentului roş-oranj

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 martie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 7 martie curent, ziua în care expiră mandatul Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a XVI-a, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova a desfăşurat o acţiune flash mob, cu genericul “Adio, parlament comunisto-pepecedist”.

Tinerii au improvizat actuala coaliţie majoritară din Legislativ, formată din 56 de deputaţi ai PCRM şi 7 ai PPCD.

Aliniaţi în coloane în faţa Parlamentului, tinerii purtau la gît panglici roşii, care, la celălalt capăt, erau ţinute în mîini de un alt tînăr cu masca lui Voronin. Astfel, manifestanţii au dorit să ilustreze faptul că Legislativul s-a transformat în maşina de vot a şefului statului, deputaţii fiind mai degrabă nişte marionete dirijate după placul lui Voronin

În cei 4 ani de activitate, Parlamentul ales pe 6 martie 2005 s-a remarcat prin adoptarea unor legi antidemocratice, care încalcă drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor.

Acţiunea a culminat cu “măturarea” deputaţilor docili şi compromişi de către alţi tineri, care purtau însemnele Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Serviciul de presă al PLDM
Comunicat de presă al PLDM cu privire la acţiunile MAI de intimidare a postului Albasat TV PLDM a participat la reuniunea comunităţilor basarabene de la Roma