Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Rezoluţia mitingului organizat de PLDM, în sprijinul unui scrutin parlamentar liber şi corect “Votează fără frică”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 martie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Noi, participanţii la mitingul în sprijinul unui scrutin parlmentar liber şi corect “Votează fără frică”, constatăm că, în ultimii 8 ani, guvernarea comunistă a instaurat în Republica Moldova un regim bazat pe frica si teroare. Sfidînd normele constituţionale, clanul Voronin şi-a subordonat toate ramurile puterii şi a pus la punct un sistem de marginalizare şi hărţuire a tuturor celor care nu sprijină guvernarea comunistă. În această campanie au fost antrenate Procuratura, Serviciul de Informaţii şi Securitate, CCCEC, Ministerul de Interne şi presa afiliată puterii. Epurările de cadre pe criterii politice, defăimarea publică a celor incomozi, intentarea dosarelor penale, hărţuirea oponenţilor politici şi a presei libere au devenit trăsături distincte ale statului poliţienesc făcut de comunişti. Sub paravanul comunismului cu faţa umană şi al sloganurilor privind integrarea europeană se ascunde regimul autoritar al clanului Voronin.

Acţiunile ilegale ale comunistilor au condus la instaurarea unui climat general de frică şi supunere, care le oferă confortul unei guvernări aparent sprijinite de cetăţeni. În acest scrutin fărădelegile comuniştilor s-au înteţit şi mai mult: Scopul urmărit este clar: intimidarea şi obstrucţionarea oponenţilor politici. În toiul campaniei electorale au fost reţinuţi ilegal şi agresaţi fizic agitatorii, au fost vandalizate panourile publicitare, interzise mai multe întruniri, au fost comise alte încălcări grave. Presa ce se pretinde a fi publică şi cea afiliată făţiş puterii a declanşat un adevărat război informaţional şi psihologic. Constatăm că alegerile parlamentare 2009 sunt deja fraudate inainte de a fi avul loc.

În condiţiile în care aproape un milion de cetăţeni activi sunt plecaţi peste hotare, fiind lipsiţi de posibilitatea de a vota, cînd sărăcia şi dependenţa de administraţia comunistă sunt factori electorali importanţi, depăşirea stării de frică faţă de regimul autoritar al clanului Voronin este singura soluţie pentru a ne mobiliza la un vot de blam regimului comunist.

Condamnăm hotărît presiunile exercitate de regimul comunist asupra cetăţenilor, precum şi acţiunile acestuia de intimidare, hărţuire şi agresare a adversarilor politici şi cerem:

Atenţionăm opinia publică internă şi internaţională asupra fraudelor ce se fac de către regimul comunist din Republica Moldova pentru a se menţine la putere prin frică şi teroare.

Chemăm toţi oamenii de bună credinţă să se unească într-un efort hotărîtor pentru a elimina prin puterea votului lor regimul anacronic şi autoritar al clanului Voronin.

Serviciul de presă al PLDM
Comunicat de presă cu privire la Conferinţa Liceenilor Liberal Democraţi Comunicat de presă al PLDM cu privire la mitingul în sprijinul unui scrutin parlamentar liber şi corect “Votează fără frică”