Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă cu privire la Conferinţa Liceenilor Liberal Democraţi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 martie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 21 martie curent, s-a desfăşurat Conferinţa Liceenilor Liberal Democraţi, la care au participat 125 de tineri, care îşi fac studiile la liceele din Republica Moldova.

Conferinţa a fost salutată de preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, care a menţionat că activismul şi implicarea generaţiei în creştere în viaţa social-politică demonstrează faptul că viitorul ţării noastre se află în mîini sigure. Tinerii, fiind mesagerii transformărilor democratice din societate, vor contribui la făurirea statului de drept.

Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PLDM, George Mocanu, a specificat că liceenii vor constitui un puternic nucleu pentru promovarea idealurilor liberal democrate în rîndul tinerilor.

Corina Bejan, care îşi face studiile la Liceul “Elena Alistar” din Chişinău a menţionat că la 5 aprilie va vota pentru prima dată şi este conştientă că votul ei, ca şi al altor liceeni, poate decide viitorul ţării.

După întrunirea liceenilor liberal democraţi, tinerii s-au îndreptat în marş de protest spre preşedinţie, scandînd “Verde pentru Moldova!”, “Votez fără frică!”, “Verde pentru liceeni!”, “Liceenii votează stejarul!”

În faţa preşedinţiei tinerii liberal democraţi au continuat acţiunea “Numărătoarea inversă pentru guvernarea comunistă”, începută la 23 ianuarie.

Manifestanţii au pichetat preşedinţia timp de 15 minute, arătînd grafic şefului statului că au rămas 18 zile în care comuniştii vor mai guverna ţara şi atenţionîndu-l că la 5 aprilie vor vota fără frică.

Acţiunea de astăzi s-a înscris în şirul manifestaţiilor de protest ale Partidului Liberal Democrat din Moldova faţă de abuzurile şi ilegalităţile guvernării comuniste, care în 8 ani a ruinat Republica Moldova şi a instaurat un regim bazat pe dictatură şi teroare.

Serviciul de presă al PLDM
Declaraţia PLDM faţă de provocările lansate de presa controlată de puterea comunistă Rezoluţia mitingului organizat de PLDM, în sprijinul unui scrutin parlamentar liber şi corect “Votează fără frică”